Wanted dead or alive
Wanted dead or alive
14 Juni 2010 :: 15:18

Voetbal?

Rinke en ik waren helemaal klaar voor het WK Voetbal. We leefden al tijden naar deze dag toe. Rinke had wat liedjes ingestudeerd en ik had tegen vijf uur nog snel wat boodschappen gedaan.
We hadden chips. Vlees voor de barbecue. Stokbrood. Knoflooksaus - natuurlijk. En een zeldzaamheid in huize Cyriel: er was bier. Maar voor zo'n heug'lijke dag mag dat ook wel een keer.
Bovendien hadden we dames opgetrommeld om ons het bier te brengen. J. was er, Rinkes Sanneke en zelfs de zusters van Nuit Blanche stonden helemaal klaar.

Rinke liet zich op de bank vallen en verzuchtte: "Kom maar op met die afstandsbediening."
Aangezien ook ik reeds in mijn zetel had plaatsgenomen, vroeg ik een van de dames de afstandsbediening te pakken. "En we doen eens gek: ook maar een biertje voor ons!"
Verwachtingsvol zetten we de TV aan. Maar na drie ronden zenders zappen hadden we nog geen oranje shirt gespot. Hoe kan dat nou?

Teletekst bood uitkomst. Nederland speelde in het geheel niet zaterdag! Enigszins teleurgesteld keken Rinke en ik elkaar aan. En de kamer rond.
Snel schakelen deed ons besluiten er dan maar het beste van te maken. We hadden immers chips. Vlees voor de barbecue. Stokbrood. Knoflooksaus - natuurlijk. En een zeldzaamheid in huize Cyriel: er was bier.
En we hadden de dames. Rosalie toverde nog snel een authentiek gourmetstel tevoorschijn en toen wisten we het zeker. Dit zou nog wel eens een beter avondje kunnen worden!

Vlees en vrouwen


Dat het bier opging, blijkt wel uit de fotokwaliteiten. Niet uit de gezichtsuitdrukkingen van de dames, hoor!


Als er ondertussen geen wedstrijd van oranje is geweest, eten zij misschien nog...
02 Juni 2010 :: 20:35

De tekenen van het ouder worden

Toen het schoolplein van zijn oude middelbare school niet langer zijn jachtterrein vormde, maar hij 's middags postvatte bij de basisschool bij hem op de hoek, wist hij dat hij ouder werd.
"Nooit gedacht dat een kind een sexy accessoire kan zijn," mijmerde hij, terwijl hij de jonge moeders minzaam toelachte en telkenmale een lekke band simuleerde.

Het recht van de sterkste

Cyriel (30) en J. (27) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Prosper (Beroemd en beruch…): Haha, meesterlijk! Ik ste…
maarten (Beroemd en beruch…): Haha, misschien je morgen…
sanneke (Beroemd en beruch…): Je komt maar een keertje …
hj de tuinman (Beroemd en beruch…): Tja, dat is nou het recht…
Iris (Voetbal?): Haha, dat had mij ook kun…
Carla (Voetbal?): Absoluut, de wedstrijd da…
Door (Voetbal?): Geweldig!!
Cyriel (Voetbal?): @Hnk: gelukkig ga ik gewo…
Carla (Voetbal?): wedstrijd zaterdag is al …
Rosalie (Voetbal?): Wat een rare foto. Wat is…

Zoek!