Wanted dead or alive
Wanted dead or alive
31 Augustus 2010 :: 12:56

Hoe laat is het?

"Hup, hup! Allemaal even doorlopen, het is al twintig over!"
Ik hoor J. naast me zuchten en fluister in haar oor: "Ik snap het, schat. Als ceremoniemeesters moeten we zo veel in de gaten houden. Eigenlijk is het best vervelend om mensen aan te sporen, omdat we anders te laat aan het feest beginnen. Maar niet zo duidelijk zuchten!"
J. kijkt me verbaasd aan. "Nee, dáár gaat het helemaal niet om. Maar het is helemaal niet twintig over. Het is tien voor half. Jij zegt het altijd fout!"

Goed, we laten even een lange discussie weg, maar de conclusie was dat we allebei gelijk hadden. Vonden we zelf. Uiteraard. Er zat maar één ding op. Steekproeven houden.
Drie dagen lang stelden we zo'n beetje iedereen die we tegenkwamen deze vraag: "Stel. Het is twaalf uur twintig. Hoe laat is het dan?"

Alleen mijn familie stelde onomwonden dat het twintig over was, de rest vond het tien voor half. Maar ik ben natuurlijk koppig, dus toen we gisteren bij Je. en Ji. hun huwelijk voorbereidden (vrijdag zijn we weer ceremoniemeesters, ik zal dan beter op de tijd letten) gaf ik natuurlijk geen krimp.
Ji. lachte me keihard uit. Heel vriendelijk. Want "natúúrlijk is het tien voor half. Dat vindt ieder normaaldenkend mens!" Kon ik in mijn zak steken.
"Goed," zei ik. "Dan bellen jij en ik [ik wist natuurlijk dat mijn moeder mij gelijk zou geven. Tactiek heet dat.] onze moeders op en als die ook zeggen dat het tien voor half is, vooruit, dan wil ik misschien toegeven dat dat ook goed is."
Ji. pakte meteen haar telefoon, belde haar moeder en zei: "Stel. Het is twintig over twaalf. Hoe laat is het dan?"

Gelukkig. Ook Ji. is geen normaaldenkend mens. Zijn we in elk geval met zijn tweeën.

Maar dan blijft de vraag: Stel. Het is twaalf uur twintig. Hoe laat is het dan?
26 Augustus 2010 :: 20:38

Van de regen en de drup

Stiekem hou ik van regen. Een regenbui op je hoofd terwijl je aan het sporten bent zodat je voldaan en doorweekt tot op je onderbroek daarna onder een warme douche duikt. Het liefst 1 dagje regen op vakantie, zodat je met een dikke trui in de tent de hele dag mag lezen. Op de fiets probeer ik hardnekkig te blijven lachen in de regen, want iedereen kijkt altijd al zo boos.
We houden nog meer van de regen sinds we in ons fijne huis wonen met twee dakramen. De kletterende regen tovert herinneringen aan vakanties, tenten en regen op.
Vanavond waren we even echt goed op vakantie. Dankzij de hoosbuien werd ons dakterras namelijk omgetoverd tot zwembad met een kleine dependance op de benedenverdieping. En wat doe je dan als je stiekem van regen houdt? Cyriel rolde in zwembroek zijn badlaken uit onder het biljart en ik ging pootjebaden op het dakterras.
En de druppels in de pannen en potten? Die speelden voor ons een vrolijk Caribisch deuntje.
26 Augustus 2010 :: 10:15

Check II

Check. 1. 2. 3. Check check.
Ja, hoor, alles doet het. Even kijken waar ik de inspiratie gelaten heb.
...
Verdorie. Tussen de vakantiespullen raak ik ook echt álles kwijt!

Het recht van de sterkste

Cyriel (30) en J. (27) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Sarah (Hoe laat is het?): Twintig NA. Of twintig OV…
janine (Hoe laat is het?): hihihi, leuk omschreven! …
Cyriel (Hoe laat is het?): @Nienke Bee: Friesland li…
Rose (Hoe laat is het?): Tien voor half één! DUH!…
J. (Hoe laat is het?): @ Iris: Wij liggen meesta…
sanneke (Hoe laat is het?): @ iris: OP tv en IN bed (…
Iris (Hoe laat is het?): HAha, wat grappig, die di…
Door (Hoe laat is het?): Tijd om naar bed te gaan
JJ (Hoe laat is het?): Dus als de kleine wijzer …
Nienke Bee (Hoe laat is het?): Ik zeg, net als jij, alti…

Zoek!