Wanted dead or alive
Wanted dead or alive
30 Juli 2011 :: 14:59

Tienertour

Onder de kop 'Tienertoer CJP terug van weggeweest' lees ik in de krant dat de tienertoer weer ingevoerd wordt. Al lezend verbaas ik me over twee dingen, 1) Ik wist niet eens dat de tienertoer niet meer bestond en 2) In 1994 is het afgeschaft. Dat betekent dat de enige keer dat ik op tienertoer ging, dat blijkbaar op de valreep was.

Ik (11 jaar) met mijn 1,5 jaar oudere zus op toer door Nederland. Eerst een dagje 'proeftoeren' van Lelystad naar Amsterdam om Madame Tussaud te bezoeken en 's avonds weer thuis slapen. En daarna van Lelystad helemaal naar Antwerpen op zoek naar de vogeltjesmarkt, die we niet konden vinden. In mijn herinnering hebben we het zelfs aan iemand durven vragen maar bleek er op een maandag geen vogeltjesmarkt te zijn? Ik moet sindsdien dus altijd nog een keer naar Antwerpen voor de vogeltjesmarkt... We zijn doorgereisd naar een tante die ons wederom naar België meenam (ze woont 5 km van de grens) voor de beste, lekkerste en grootste hamburgers ooit en we villa's (voornamelijk de hekken eromheen) gingen bekijken.
En de laatste dag treinden we van Eindhoven naar Utrecht, beklommen daar de Domtoren, dronken een warme chocolademelk met slagroom (want het was net zo'n zomer als nu) en belden we in een telefooncel - terwijl ik dit verhaal aan Tijmen vertelt maak ik van bellen automatische sms-en, hoewel dit dus nog ongeveer 6 jaar voor de ontdekking van de mobiele telefoon was - onze ouders om te vragen of we naar huis mochten (!) komen. Gelukkig mocht het (pfieuw, ze wilden ons nog terug) en stapten we enigzins gedesillusioneerd weer in de trein naar huis. Nu snap ik ook waarom de tienertoer een stille dood gestorven is, het was eigenlijk heel saai. Wij maar hopen op vreselijk spannende avonturen, maar het meest avontuurlijke bleken vooral mijn ouders, dat ze een 11 en 13-jarige alleen door Nederland lieten reizen!
26 Juli 2011 :: 11:20

Dat mag ook wel eens gezegd worden

Grijze, grauwe woensdagochtend, ik prop een boterham naar binnen en hijs mezelf in een regenjas. Het regent niet hard genoeg voor het gedoe met de kinderwagenregenhoes, dus neem ik een grote paraplu mee. Op naar het consultatiebureau... niet de gebruikelijke afspraak, maar even tussendoor voor het 'weeg cq. vragenuurtje'.

Nu hebben wij geen slechte ervaringen met ons consultatiebureau, maar je hoort veel verhalen, dus ik was benieuwd (of bevreesd) naar het antwoord op mijn vraag. Koosje Jans werd gewogen en, zoals ik al dacht, woog ze al 6 kilo. Dus durfde ik ook wel te vragen of ze naar 4 voedingen per dag zou mogen. Op mijn vraag kwam het resolute antwoord: 'Nee, dat mag niet. Pas vanaf 5 maanden mogen ze over op 4 voedingen.' Ik wist het, ze is er te jong voor, maar is om 23u bijna niet wakker te krijgen voor de laatste voeding. En 's ochtends maken we haar om 8u maar eens wakker voor de eerste voeding, en dan kan er zelfs eerst nog 30 minuten geknuffeld worden voordat ze echt de fles wil hebben. 'Ik mag het je niet adviseren om over te gaan naar vier voedingen, maar ze zit nu al een tijd op vijf voedingen, en je geeft de fles...' Ik zag de verpleegkundige worstelen met welke adviezen ze (van bovenaf opgelegd) moet geven en haar gezonde verstand en ervaring. 'Als je haar regelmatig laat wegen en zelf heel goed oplet of ze niet suf wordt en met het risico dat ze toch weer 's nachts wakker gaat worden... kan je het eens een paar dagen gaan proberen. Ik denk dat jullie het zelf wel goed in kunnen schatten.'

En dankzij het meedenken hebben we niet het gevoel dat we stiekem moeten experimenteren, weet ik waarop ik moet letten en voel ik me niet bezwaard om het ook te bespreken als het niet goed gaat. Dat mag ook wel eens gezegd worden...

Geen conclusies trekken voor eigen kinderen naar aanleiding van dit stukje...
13 Juli 2011 :: 17:00

Druk, druk, druk!

Waar ben ik de afgelopen 3 maanden druk mee geweest?

Dit is de (levens-)vraag die mij tegenwoordig bezig houdt. Komt vast omdat ik nog maar 5 dagen verlof heb... Ik heb het dus maar eens op een rijtje gezet

Kind krijgen - 17 uur (eenmalig)

Nog een paar uur te gaan...Flesvoeding (incl. boeren): 2,5 uur/dag.

Flesvoeding


Luiers verschonen: 30 min/dag.

Luier verschonen


Poepluier 1x per 3 dagen = 60 minuten, inclusief badderen.

Badderen


Badderen (zie poepluier).

Zingen in bad


Knuffelen: 2 uur/dag.

Knuffelen met overgrootoma


Spelen: 2 uur/dag.

Spelen in de box


Wandelen: 1 uur/dag.

Wandelen met Tijmen


Logeren: liefst zo veel en zo lang mogelijk

Logeren bij de Santenkaam


Troosten: 1 uur/dag.

Hier moet getroost worden


Kijken naar slapend kind: 2 uur/dag.

Gelukkig slaapt ze ook veelEn dan moet er ook nog geslapen, gedoucht, kleding gewassen, afwasmachine in/uitgeruimd, gerend en eten gekookt worden...

Ik vind het dus helemaal niet gek dat ik nog steeds niet aan ons trouwalbum toegekomen ben!
13 Juli 2011 :: 12:22

Cocoonen

We zijn de afgelopen drie maanden heel happy geweest, en druk met genieten van Koosje Jans... en dus hebben we ons blog een beetje verwaarloosd. We hoopten dat jullie misschien wel eens via Facebook (Tijmen, José) of Twitter (Tijmen, José, Koosje Jans) meekeken om te zien hoe goed ze groeide en hoe lekker wij aan het cocoonen waren. Maar met het einde van mijn verlof in zicht wordt het tijd het 'normale leven' weer op te pakken en daar hoort ook met enige regelmaat bloggen bij! Wij beloven beterschap!

Happy family

Het recht van de sterkste

Tijmen (31), José (28) en Koosje Jans (0) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

José (Tienertour): @Nicolette: Echt waar, wo…
sanneke (Oma): Wat mooi, José. Volgens m…
Nicolette (Tienertour): Hé wat grappig vanuit Lel…
Wien (Oma): Prachtig, ontroerend José…
José (Oma): @Octavie: Dank je. Ik heb…
Jeanine Guidry (Oma): Oh Jose, daar ben ik dus …
Octavie (Oma): Ach, wat ontroerend, mijn…
José (Oma): @Marieke: Ik vrees dat T…
Dionne (Oma): Wat een mooie oma.
Marieke (Oma): Zeg lieve Oma, wat een ha…

Zoek!