Wanted dead or alive
Wanted dead or alive
03 December 2012 :: 22:09

Parlez-vous Français?

Wij communiceren tegenwoordig via de zwoele stem van Google Translate. Instellen van Nederlands naar een andere, enigszins verstaanbare taal en de vertalingen laten uitspreken. Goede avond gegarandeerd.

T: J'ai besoin de chocolat, bon sang
T: Maintenant, prenez le chocolat, femme
J: Placez-le dans un endroit où le soleil ne brille pas
T: Tu es vraiment drôle
J: Hahahaha
J: LOL
J: Je fais comme si de communiquer
T: Je vous laisse ce soir tous les coins de la salle de spectacle
J: Vous souhaitez!
T: Prenez ce fouet, mais
J: Vous tirez votre pantalon en cuir, alors?

Dus: Qui est doux, obtenir goodies.
01 December 2012 :: 16:27

Dit was november. (2)

Toen Tijmen vertelde dat hij mee ging doen aan #nanowrimo vond ik dat een prima plan. Ik had het namelijk druk zat en zag liever een woest typende dan een aandacht-tekort-komende mopperende echtgenoot. En daarnaast zag ik het als externe motivatie voor mijn eigen project van het najaar.

Naast mijn werk als medisch specialist in opleiding tot orthopedisch chirurg (alias AIOS) ben ik ook bezig met promotieonderzoek. Deze combinatie wordt geïnterpreteerd van 'Jij doet toch een gecombineerd traject?' (als in je vrije tijd promoveren een gecombineerd traject noemt wel ja) tot 'you are a sort of triple agent'. Met andere woorden, het is druk, zeker als je jezelf met enige regelmaat een deadline oplegt. En mijn project voor het najaar (lees november) was mijn promotie afschrijven. De artikelen zijn namelijk allemaal klaar en (op één na) gepubliceerd. Dus hoefde ik er volgens mijn begeleider 'er alleen nog maar een nietje door te slaan'. Dat is eufemistisch voor een introductie en discussie te schrijven... Na 5 jaar onderzoek ben ik nog steeds een optimist en denk ik dat ik dat in een maand wel kan, als 'triple agent' naast mijn 40-urige werkweek, diensten, het moederschap, hardlopen en sociale activiteiten. Ik had toch tijd over, want leuke echtgenote zijn was niet nodig in november, aangezien Tijmen 1667 woorden per dag aan het schrijven was. Bovendien, als Tijmen 50.000 woorden in een maand kon schrijven naast al zijn gewone bezigheden, dan kon ik er zéker een stuk of 5000 schrijven, dat was namelijk maar 10% van zijn hoeveelheid!

Dus ik volg exact het schema van Tijmen, elke dag 10% van zijn hoeveelheid schrijven. Het is goed te doen, ik word maar een klein beetje jaloers op al zijn sociale media-ondersteuning (er zijn zelfs dagelijkse bellers om hem te motiveren). Maar wat gebeurt er halverwege de maand? Tijmen wordt ziek! En van 1 dag niet schrijven, worden het er twee, drie en ineens bijna tien dagen niet schrijven. Druk met sapjes, thermometer en hoofdhuidmassages stokt ook mijn project, ik kan uiteraard niet rücksichloss doorgaan terwijl mijn eega in bed ligt te ijlen van de koorts!

Dus nu is het december en moet ik noodgedwongen mijn deadline opschuiven en na 5 jaar nog één maandje credits vragen bij mijn echtgenoot ('Ja schat, ik moet echt elke avond werken')...

Het recht van de sterkste

Tijmen (32), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

José (Dit was november.…): @Tijmen: die had ik aan K…
sanneke (Dit was november.…): Wat een harde werker ben …
Tijmen (Dit was november.…): Ik was echt ziek. Kan me …
sanneke (Dit was november.…): Ziek zijn is stom en je k…
sanneke (Disco): Ja, nu baalt de buurman n…
José (Disco): @sanneke: Aha twitterdisc…
Door (Disco): Wat een swingend huishoud…
sanneke en rinke (Disco): Waah, geweldig!! Precies …
José (Gewoontedier): @sanneke: ehm ja… zand du…
Amiek (Gewoontedier): Daardoor schijnen bij ram…

Zoek!