Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Pieter Storms | Home | En terecht »

Boodschappen doen

22-11-07 - 22:52 Geschreven door: Cyriel Je kijkt in je keukenkastje en ziet de achterkant. Tijd voor boodschappen, dus pak je de boodschappentas en stap je op je opafiets. Het is koud, maar de lucht is blauw en flauwtjes schijnt de zon. Van dat weer om ontzettend goede zin van te krijgen en je besluit dat het een topdag is. Vrolijk kijk je op de weg naar de winkel om je heen en je geniet van iedereen: de jongen die gebogen over zijn fiets tegen de wind in beukt, de vader met zijn kindje in de auto, die twee meisjes die waarschijnlijk net van school komen en kwakend het weekend in rollen. Je fietst langs wat etalages en natuurlijk kijk je naar jezelf. Je zit mooi recht op je zwarte fiets en die witte broek staat daar werkelijk beeldig bij. En het mooiste: je hebt een goedehaardag.
Natuurlijk is het fietsenrek dicht bij de winkel vol, maar wat maakt het uit? Je fietst even verder en stalt je fiets daar wel. En wat het mooie is: je komt langs je favoriete boekenwinkel en nou ja, dan wip je daar toch even binnen? Je kijkt of er nieuw werk is van je favoriete auteur. Natuurlijk weet je dat dat niet zo is, want a) dan had je dat wel geweten en b) hij is al een tijdje dood.
Bovendien heb je geen geld, maar alleen de geur van nieuwe boeken doet je al opleven. Man, man, hoe makkelijk is het om gelukkig te zijn!

Je kijkt op je horloge, voelt je maag en denkt aan al het lekkers dat er in de winkel te vinden is. Hop hop, naar de winkel! Nog even kijk je wat er deze week in de aanbieding is en dan grijp je in de binnenzak van je halfversleten maar o zo lekker zittende leren jas naar je portemonnee.
Je portemonnee klik je met een hand open bij het zakje voor het kleingeld. Met een zwierige knip van je vingers laat je een 50-centmuntje sierlijk als voor een toss door de lucht draaien en je plukt 'm uit de lucht. Tijd voor een karretje!
Je stopt 50 cent in het karretje en draait je om (dat kan net met het karretje). En waren er vandaag al veel mooie meisje op straat, daar staat potdomme de mooiste! Ze zwaait heur haar rond haar hoofd en stapt rechtstreeks die shampooreclame uit, recht jouw leven in. Uhm, niet echt natuurlijk, maar je zou wel willen. Uiteraard bedenk je een gevatte openingszin, die je net als altijd niet zult uitspreken, want ja, het is dan een wonderschone dag, je blijft natuurlijk die lafaard die je altijd bent. Maar dat geeft niks, want je moet toch stiekem wel om jezelf lachen.
Zacht grinnikend duw je het karretje richting de ingang.
Maar plotseling zet ze toch die stap naar voren en vraagt: "Kan je misschien één euro wisselen?"
Heel snel en zonder na te denken antwoord je: "Nee, helaas, maar we kunnen wel een karretje delen!" en je schenkt haar je beste glimlach. Damn, wordt het toch die dag waar je altijd al over gedroomd had...
vier schoten

Kijk jij naar jezelf in etalages? Ontzettend wijf dat je bent…
Rosalie (URL) - 23-11-07 - 15:10

Ranzige optimist.
Octavie (URL) - 23-11-07 - 17:51

Een goede haardag Cyriel? Heeft dat dan betrekking op je snor?? ;-)
Virginie (URL) - 26-11-07 - 12:29

Zeker, hij had een fijne krul!
Cyriel (Email) (URL) - 26-11-07 - 20:13


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!