Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Een man zijn heeft oo… | Home | Het draait en het tol… »

De onredelijke arm der wet

21-04-08 - 19:55 Geschreven door: Prosper Met mijn bescheiden zelfkennis durf ik toch wel te beweren dat ik niet bijzonder kwaadaardig ben aangelegd en dat ik ook zelden neigingen heb om iets te slopen. Zelfs in mijn wilde jaren, toen ik er ’s nachts op uit ging om posters uit bushokjes te halen, toonde ik altijd veel liefde en genegenheid voor de bushokjes die ik uitkoos, zodat ze geheel intact bleven. Wat dat betreft zijn er aanzienlijk wat voetbalsupporters die meer op hun kerfstok hebben.
Supporter zijn van VVV Venlo is voor mij dan ook wel handig. Tijdens wedstrijden van deze club vinden eigenlijk nooit ongeregeldheden plaats en dat vind ik prima. Ik geniet liever van het voetbal.
Zo wilde ik gisteren dan ook met twee van mijn vrienden, die voor De Graafschap zijn, naar de wedstrijd VVV-De Graafschap, een duel waarin er nogal wat op het spel stond. Aangezien het vak voor de supporters uit Doetinchem vol zat, heb ik kaartjes voor het VVV-vak gekocht voor mijn vrienden, ik was van plan ze bij mij in de buurt te stallen, zo kon er niks verkeerd gaan. Datzelfde trucje werkte een tijd geleden ook toen ik twee NEC-vrienden mee had genomen naar VVV-NEC.
Wij spraken af in Nijmegen en vertrokken met de trein richting Venlo. Daar aangekomen, stapten we uit de trein. Na enkele passen buiten de trein te hebben gezet werden wij aangesproken door twee politieagenten op mountainbikes.
Waar wij naar op weg waren. En of wij onze identiteitskaarten even wilden laten zien. O, twee van u komen uit de omgeving van Doetinchem? Dan gaan wij even uw gegevens noteren. Lever uw kaartjes maar in, daar heeft u niks meer aan. U mag hier immers helemaal niet zijn. Er geldt een verplichte buscombi, dus u mag niet op eigen vervoer naar Venlo. U moet linea recta terug naar Nijmegen, met de eerstvolgende trein. Als u het station verlaat, wordt u opgepakt en gaat u mee naar het politiebureau.
Zelden ben ik zo woedend geweest. Die agenten waren totaal voor geen rede vatbaar. Ik ben op een gegeven moment maar even weggelopen, want ik stond op het punt om die agenten helemaal verrot te schelden en ik had de behoefte om iets te slopen.
Ik nodig mijn vrienden uit om naar een wedstrijd te komen en door die twee machtsbeluste mannetjes werd mijn gastvrijheid beklad. Je staat volledig machteloos, want als je wilt protesteren, dan mag je mee naar het bureau. Nee, de politie stelt me enorm teleur. De politie is je beste vriend? Nou, dat ging gisteren bij mij absoluut niet op!
vier schoten

Nou, die keer dat ik met je mee was naar VVV-Fortuna, toen hadden ze me op het station moeten houden…
Cyriel (URL) - 21-04-08 - 20:36

Woorden schieten te kort, het enige dat ik er aan toe kan voegen dat dat nog een reden is om niet met het openbaar vervoer te gaan…..
Steven - 23-04-08 - 00:05

Dit is echt te gek voor woorden. Alsof mensen uit Doetinchem niet voor VVV zouden kunnen zijn bijvoorbeeld. Tssssk, wat mij betreft ga je hier ook maar weer een klacht over indienen hoor! :P
Virginie (URL) - 23-04-08 - 11:41

Ja, en als jij geen klacht in gaat dienen dan doen Virg en ik dat wel. Potdomme, zeg! Wat een kloothommels!
Rosalie - 24-04-08 - 11:42


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!