Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« De onredelijke arm de… | Home | Vloeken in de kerk »

Het draait en het tolt en het tolt en het draait, draaien, tollen, tollen, draaien

29-04-08 - 18:01 Geschreven door: Cyriel Sommige mensen hebben het volgens een vast stramien, bij mij valt er geen peil op te trekken: de Nacht van het Draaien en Keren. Als het echter zo ver is, weet ik dat meteen.
En vannacht was er weer zo eentje. Gisteren ging ik op tijd naar bed om vanochtend lekker te gaan werken, maar rond een uur of twee werd ik wakker. En dan weet je het meteen: die ogen, die gaan pas een half uur voor de wekker weer dicht .
Waar ik dan wakker van lig? Grote problemen als te weinig geld? Relatieproblemen? Ziektes? Oorlogen? Nee, vaak is er een kleine gedachte die net na het ontwaken in mijn hoofd open ploft en daar langzaam begint rond te draaien. Eerst langzaam en hij neemt maar een beetje ruimte in, maar alras draait hij sneller en sneller en tolt mijn hele hoofd. En niks dat helpt, hoor. Schaapjes tellen, ademoefeningen, boekje lezen, de gedachte blijft roepen: "Ik ben er nog! En ik houd je wakker! Moehaha!" Totdat de vermoeidheid eindelijk overwint en ik nog een hazenslaapje meepik.

Oh, en nu wilt u natuurlijk weten wat dit met kleding te maken heeft? Eigenlijk niks, maar ik kan u wel vertellen dat ik wel draaide en keerde, maar dat mijn T-shirt dat weigerde. En mij daarmee nog meer ergernissen bezorgde.
drie schoten

Uw tante zegt: ocherm jong. Zou ‘t erfelijk zijn? Maar dat van die gedachte heb ik dus ook altijd. Of dan heb ik opeens een plan. Of een plot voor een verhaal of een logje. Ja, plotten zitten mij nog het meest dwars ‘s nachts.
Rosalie - 29-04-08 - 21:08

Wie slaapt er dan ook in shirt of pyjama? Iedereen weet toch dat je daar hopeloos in verstrikt raakt in je slaap? En vreselijk, dat gedraai midden in de nacht. Tegenwoordig ben ik elke nacht wel een paar uur wakker. Een leuke grap van moeder natuur ter voorbereiding op de eerste tijd met de baby. Draaien gaat met die dikke buik en dat stomme bekken is erg lastig, maar ik wil het toch natuurlijk, wat een hoop nachtelijk gebrom en ‘áuw! geroep oplevert. Het enige leuke er van is dat ik de baby wakker kan maken en we gezellig samen wakker zijn.
sanneke - 30-04-08 - 11:05

Ik krijg altijd van die koude schouders als ik geen T-shirt aanheb, dus ik moet wel…
Cyriel (URL) - 30-04-08 - 23:11


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!