Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Het draait en het tol… | Home | Compliment »

Vloeken in de kerk

29-05-08 - 20:20 Geschreven door: Cyriel Voor het eerst in twee jaar heb ik mijn hardloopschoenen weer eens aangetrokken en ben er rennend op uitgetrokken. Als wielrenner heb je een hekel aan hardlopen. Punt. Maar door allerlei redenen - de meeste kent u ondertussen, dus ik ga ze niet herhalen; kent u ze niet, wees dan zo vrij iets moois te verzinnen - kon ik deze week niet fietsen. Vijf dagen niet.
Vijf. Dagen. Niet. Gefietst.
Dat is net zoiets als twee weken geen wc in de buurt hebben om te poepen: het drukt je alle kanten uit, maar eraan toegeven, ho maar. En dus was ik vandaag chagerijnig. Verschrikkelijk chagerijnig. Zo chagerijnig dat ik blij was dat ik niet met iemand hoefde samen te werken.
J. zou echter rond 19.00 uur thuiskomen, dus ik moest even ontladen. En ja, ik had dus geen tijd om te fietsen. Ik kon wel een half uurtje vrijmaken, maar niet meer. Dus toen ergens in mijn hoofd een stemmetje fluisterde: "Eigenlijk is het vloeken in de kerk, maar denk eens aan je hardloopschoenen," ja toen dacht ik dus ineens dat ik misschien wel zou kunnen gaan hardlopen.

En nu ben ik dus alles kwijt. En twee blaren rijker, want daarom dacht ik nooit meer aan die schoenen. Denk ik.
drie schoten

Ja hoor, nu heb je het voor elkaar. Nu moet ik dus aan míjn hardloopschoenen denken. Die al zo lang werkeloos in de kast rondhangen. Die eigenlijk horen te denderen over de weg. Die mij tot een tevreden machientje maakten. Terwijl ik rende dacht ik vaak over ooit weer zwanger zijn, de naam voor een dochter wist ik al en zong door mijn hoofd. Nu ben ik zwanger en zit ergens in mijn hoofd de kadans van het rennen nog.
sanneke - 29-05-08 - 23:18

Haha, mijn excuses! De volgende keer als ik ga hardlopen zal ik ook eens een naam voor een dochter verzinnen.
Cyriel (URL) - 29-05-08 - 23:25

Je zult zien, ga je het nog leuk vinden ook!
sanneke - 29-05-08 - 23:27


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!