Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Vloeken in de kerk | Home | Afplakken »

Compliment

11-06-08 - 14:27 Geschreven door: Cyriel Een braverik, studiepik, ideale zoon. Saai zou je het ook kunnen noemen, maar feit is dat ik niet de kwaadste knaap ter wereld was. Nu nog steeds niet natuurlijk, maar laten we het even over vroeger hebben.
Als ik een vrij minuutje had, dook ik in een boek en als ik had gekund, las ik meer dan twee boeken per dag. Maar dat mocht niet van mijn moeder. Goed, ook dat is niet waar ik het over wil hebben. Nee, ik heb namelijk een keer straf gekregen. Ik zat inmiddels in groep acht en het leesbeleid van mijn moeder had als resultaat dat ik wat meer vriendjes had. En daarmee was mijn bewijsdrang ook toegenomen, dus af en toe misdroeg ik mij lichtjes in de klas. Tafel optillen als mensen aan het schrijven waren, dat soort geintjes. En dat had meester Joop dus gezien en hij vond het reden genoeg om mij de klas uit te sturen. Strafwerk moest er geschreven worden! Ai ai, ik wist niet wat mij overkwam.
Dus toen 's middags de directeur twee kinderen zocht die hem konden helpen en hij hiervoor de braafste kinderen wilde, was mijn verbazing dan ook groot dat hij mij eruitpikte. Reden? Meester Joop was er niet en de directeur wist zeker dat ik niks gedaan had.
Eigenlijk vond ik dat best beschamend en beschouwde ik het niet als een compliment. Nee, het compliment van die dag was het strafwerk geweest, want ik was echt geen brave jongen meer. Oh nee!
zeven schoten

De eerste keer dat ik er uit gestuurd werd was op mijn eerste dag tijdens de eerste les in 4 gym, notabene bij mijn éigen vader in de klas. En waarom? Omdat ik zat te kletsen. Net als de rest van de klas overigens. Ik denk dat ie het zelf reuzegrappig vond.
sanneke - 11-06-08 - 14:35

Ach Gut, jochie toch. Had je toen je oorbel dan eigenlijk wel al? :-p
Virginie (URL) - 11-06-08 - 15:04

Bij ons op school noemen ze de directeur helpen ‘corvee’. En da’s straf. Misschien een troost?
DieVanNederlands (URL) - 11-06-08 - 16:55

Ineens schiet me weer te binnen dat ik toen echt geen flauw benul had wat je moest doen als je er uit gestuurd werd. Ik ben mooi bij de amenuensis, de vader van een vriendin van me in het hokje gaan zitten en heb daar de rest van de les met hem zitten kletsen.
sanneke - 11-06-08 - 18:49

@Virginie: ik denk dat het vanaf dat moment bergafwaarts ging, en dat niet lang daarna ook de oorbel geschoten werd ;)
Rose (URL) - 11-06-08 - 19:17

@Rose en Virginie: die oorbel zat er toen al een jaar of acht in. Daar laat ik het bij.
Cyriel (URL) - 12-06-08 - 09:05

Cyriel is geboren met die oorbel.
Octavie - 12-06-08 - 10:11


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!