Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Driedagenlief | Home | Knallend 2008 in »

In het donker

19-12-07 - 03:08 Geschreven door: Cyriel Het is winter, de ruiten zijn beslagen en jij staat om een uur 's nachts te krabben omdat je nog van Sittard naar Nijmegen moet rijden. Tussen de ruiten door blaas je in je handen om ze warm te houden en je denkt aan het concert waar je net geweest bent. Wat waren ze weer goed! Je hebt ze pas tien keer gezien, dus ja, dan verrassen ze je nog steeds.
De ruiten zijn weer ijsvrij en je stapt in. Ergens kijk je er niet naar uit om nog anderhalf uur te rijden en je moppert alweer een beetje in jezelf. Je had immers ook nu bij je ouders kunnen blijven slapen, maar nee, je denkt dat het verstandiger is om morgen op tijd in Nijmegen te zijn.
En dan zie je het ineens, alles scherper doordat je niet afgeleid wordt door de omgeving. Het verlaten kruispunt met de knipperende lichten. Het laagje ijs dat alle auto's wit maakt. De enkele verlichte huiskamer waar iemand voor de tv in slaap is gevallen. De heldere hemel met al zijn sterren. De twee hazen die voor je auto wegspringen. De snelweg die je helemaal voor je alleen hebt en waarvan je het einde niet ziet door de heerlijke afwezigheid van lantarenpalen. Er is nog echte duisternis.

Hoe minder je kunt zien, hoe mooier alles wordt.
vier schoten

En hoe slapelozer de nachten, kijkend naar de tijd van deze post ;-)
Virginie (URL) - 19-12-07 - 12:32

Gelukkig kon ik tot 10.00 uur blijven liggen… Maar dat had ik ook ingepland (nu ja, het logje niet, maar daar heb je zo weinig over te zeggen).
Cyriel (Email) (URL) - 19-12-07 - 13:15

Perceptie, he. Net als vandaag, de wereld in een wit laagje: ineens ziet alles er anders uit.
Rose (Email) (URL) - 20-12-07 - 21:32

Blijkbaar moeten we dingen toch wat zwart-witter gaan zien…
Cyriel (Email) (URL) - 21-12-07 - 10:30


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!