Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Op de plaat | Home | Ave »

Even weg

04-09-08 - 23:10 Geschreven door: Cyriel Een jongen zwerft door de thermen van Caracalla, althans wat er van dit imposante complex over is. Hij heeft een pak aan dat een maatje te groot zit. De zon schijnt en hij heeft een stoere zonnebril op. Een te grote boekentas hangt aan zijn schouders. Toch is hij duidelijk niet ouder dan zestien en juist dat maakt hem aandoenlijk.
Zijn klasgenoten staan bij een docent. Aandachtig luisteren zij naar zijn verhaal, maar de jongen dwaalt af. Hij loopt het complex in, komt een andere ruimte weer uit. Zwerft wat over het gras, gaat op een bankje zitten. Na vijf minuten stil zitten staat hij weer op om naar het volgende bankje te gaan. De route die hij volgt lijkt welbewust en het lijkt of hier hier thuis is.
Een klasgenootje loopt naar hem toe en gaat naast hem zitten. Maar waar je een gesprek verwacht, wisselen ze enkel twee woorden uit. De jongen lijkt zijn klasgenootje nauwelijks op te merken. Dan staat het klasgenootje weer op en gaat terug naar de groep. De jongen maakt een vergelijkbaar rondje door het badhuis, staat soms stil, bekijkt iets aandachtigs, gaat dan weer zitten of loopt gewoon door.
Als zijn klas het terrein verlaat, weet hij net op tijd aan te sluiten. Het badhuis wordt weer een ruïne en de jongen keert terug naar 2006.

J. en ik staan op. Ook ik heb genoeg gezien.
vier schoten

Een (slechte) film?
Rose (URL) - 05-09-08 - 15:28

En nu ga je er weer nieuwe inspiratie voor logjes opdoen?
sanneke - 05-09-08 - 18:35

Romeinse poezie.
F. - 07-09-08 - 14:17

En, welke srpak je het meeste aan?
sanneke - 13-09-08 - 18:32


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!