Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« De Wet van het Winkel… | Home | Leuker kunnen we het … »

Onsterfelijk

18-09-08 - 00:43 Geschreven door: Cyriel Een oermens, dat is 'ie. Op dezelfde dag jarig als ik, jaartje of dertien ouder. Maar jong. En sportief. Je geeft 'm zijn leeftijd niet, zeg maar. Alleen, hij kwam laatst met de boodschap dat hij een bril moest. Hij zag niet meer zo scherp.
Daar schrok hij wel even van. Want hij kon zich tot nu toe niet voorstellen dat hij ooit ouder zou worden. Ja, natuurlijk, hij viert elk jaar zijn verjaardag en telt lekker mee, maar voor z'n gevoel had hij best wat jaartjes over kunnen slaan. Toch blijken zijn ogen wat minder en dat wijt hij ondanks alles aan zijn leeftijd.

Ik heb dat ook, dat gevoel van onsterfelijkheid. Laatst zaten J. en ik in het vliegtuig en zei J. ineens: "Stel je voor, net als bij Madrid laatst. Nu zitten we nog samen en over vijf minuten zijn we er niet meer." Ja, dat kan, maar dat gebeurt niet. Ik ga niet dood.
En het is dat ik werk, maar ik voel me nog steeds een student. Nu ja, qua leeftijd dan. Mijn sociale leven heeft weinig meer van mijn studietijd, maar ik voel me niet zo oud als ik pak 'm beet tien jaar geleden mensen van mijn huidige leeftijd schatte. Want jee, die waren volwassen en zo. En ik? Uhm, ik ben in elk geval niet volwassen. Dat lijkt maar zo.

Nu moet u niet denken dat ik overmoedig ben, of dat ik een rotsvast vertrouwen in de wetenschap heb. Ik geloof niet dat ik onsterfelijk ben, maar zo voel ik me wel. Ik kan me er gewoon zo weinig bij voorstellen, bij ouder worden of erger nog, doodgaan. En wat je je niet voor kunt stellen, dat bestaat niet.
acht schoten

Jip zit op pianoles bij zijn oude oppas. Hij kwam daar tot hij anderhalf was veel in huis en nu wandelt hij er wekelijks weer naar binnen. De oppas heeft een zoon, die destijds 6 was. ‘Jemig,’ zei die,’ is dát Jip! Wat is hij veranderd! En wat gek, ik helemaal niet.’ Je kunt zelf niet meer dan ‘ik’ zijn. Een ‘ik’ die zo geleidelijk verandert, dat je het zelf niet merkt. Je bent alleen maar. En ik denk dat dat zelfs zo is als je dood gaat.
sanneke - 18-09-08 - 08:44

Zo is het precies, sanneke. Pas als er iets plotseling gebeurt, merk je dat je verandert.
Cyriel (URL) - 18-09-08 - 08:53

wijt? au!
DieVanNederlands (URL) - 18-09-08 - 10:14

@DVN: sorry?
Cyriel (URL) - 18-09-08 - 10:54

Die van Nederlands wordt ook een dagje ouder. ;)
sanneke - 18-09-08 - 11:01

Ik heb het gevoel dat ik een stuk sterfelijker ben geworden sinds ik een kind heb. Je staat er meer bij stil. Maar ouder, nee. Ik ben nog steeds een meisje.
Octavie - 18-09-08 - 12:07

:met schaamrood op de kaken: geloof dat ik iets te snel was met mijn commentaar… Ik las iets heel anders. Ik zal mijn digitale rode pen wat beter in bedwang moeten houden. Sorry sorry!
DieVanNederlands (URL) - 18-09-08 - 18:57

@ Octavie: heb je dan juist niet zoiets van ‘ik ben Octavie en ik geef het leven door aan…’? (dna doesn’t die)
Pieter (URL) - 19-09-08 - 16:58


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!