Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Zelfkennis | Home | Etos-humor »

De kleine koning

03-05-10 - 19:04 Geschreven door: Cyriel De tuin is zijn rijk. Het hek vormt de muur van zijn kasteel, de stapels speelgoed zijn de zalen. Zijn hond staat naast hem en bewaakt zijn landgoed.
De hond gromt en de jongen knijpt zijn ogen een beetje dicht. Nauwlettend houden ze de dijk bij hun huis in de gaten. De vijand kan elk ogenblik aan de horizon verschijnen.
Hij is er klaar voor, met zijn ridderpak en zijn houten zwaard. Aan een stok wappert fier een rode zakdoek, zijn vlag die hij tot de laatste snik zal verdedigen.

Als ik aan kom fietsen, probeert hij in zijn rol te blijven. Hij steekt zijn zwaard in de lucht en roept iets tegen zijn hond. Die als een blije lobbes tegen het hek vliegt.
Ik steek mijn hand in de lucht en de strijd is gestreden. De dreiging is afgewend.
Een glimlach breekt op zijn gezicht door en met zijn zwaard zwaait hij terug. Even rent hij mee, totdat het hek hem stopt. Ik zwaai nog één keer en rij door.

Iets verder draait de dijk en heb ik nog even zicht op de jongen. Hij staat weer op zijn oude plek, met de hond naast hem.
Zijn land rekent op hem. Tot zijn laatste snik. Of het avondeten.
drie schoten

Och, mooi…
sanneke - 03-05-10 - 20:24

O, schattig! (Doet me denken aan de film (verfilming van boek) Where the wild things are… niet bepaald een kinderfilm, wel erg mooi en indrukwekkend…)
janine - 04-05-10 - 07:03

Hulde, Cyriel. Prachtig stuk. Chapeau!
Prosper (URL) - 04-05-10 - 09:57


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!