Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« De wonderen van Rome | Home | Winterpech »

Circle of life

31-10-10 - 21:02 Geschreven door: Cyriel Voor een puberale jongen van ongeveer twaalf jaar is het moment dat anderen zien dat je een snor krijgt een mijlpaal. Je hebt het gevoel dat anderen zien dat je volwassen bent. Dat je daar nog lichtjaren van verwijderd bent, heb je natuurlijk zelf niet in de gaten. Daar ben je immers puber voor.
Toch wil je er ook niet te gewichtig over doen, over die donshaartjes onder je neus. Nee joh, dat stelt voor jou niks voor. Sterker nog, je vindt dat ze er rijkelijk laat zijn. Mentaal ben je immers al een tijdje volwassen en dan maak je je over zulke dingen totaal niet druk.
Dus toen mijn nooit helemaal netjes geschoren buurman destijds opmerkte dat enige haren zich duidelijk op mijn bovenlip aftekenden, meende ik gevat te antwoorden. "Jij ook, buurman, jij krijgt zo te zien ook een snor."
Precies de juiste nonchalance, lekker gevat: zo'n twintig jaar lang was ik trots op mijn reactie. Ik was geen gemiddelde puber, ik was al bijzonder vroeg volwassen.

Totdat ik vandaag tegen mijn neefje zei dat hij een snor kreeg. Toen bleek ik toch niet uit te blinken in vroegvolwassenheid.
twee schoten

Hihihi, leuk blogje! (en levert meteen een inkijkje in de belevingswereld van een jongen)
janine - 01-11-10 - 15:04

@janine: daar ben ik voor op de wereld gezet, om vrouwen mannen (of jongens eigenlijk) beter te laten begrijpen. Nu ja, zoiets dan.
Cyriel (URL) - 02-11-10 - 01:16


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!