Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Winterpech | Home | Eindelijk weer carnav… »

Bijzonder weekend

28-02-11 - 22:23 Geschreven door: J__

Toen wij de Santenkraam vertelde over onze plannen met Vic's kamer boden zij spontaan aan te komen helpen schilderen. Als voorbereiding hadden Cyriel en ik gegoogled en geschetst voor ideëen en bedacht dat hét idee in de Gamma tot ons zou komen. Er maakte zich dus een lichte stress van mij meester toen Cyriel het op het moment supreme liet afweten door ziek te zijn, en we hadden nog maar 2 dagen tot de Santenkraam zou komen! Ik bedacht me dat ik dan maar moest zorgen dat de voorbereidingen op het culinaire vlak in orde moesten zijn, om ons gebrek aan inspiratie en kant-en-klare ideeën te compenseren. Hoewel de appeltaart, tompoezen en pizza heerlijk waren had ik natuurlijk beter moeten weten, Sanneke en Rinke nemen de inspiratie zelf wel mee! En hoe!

Mijn moeder heeft meer dan 30 jaar geleden een doek met zakken gemaakt voor boven de commode. Deze had ze versierd met geborduurde, gevilte, gebatikte en gehaakte dieren om mij en mijn zussen te vermaken tijdens verschonen. Ik heb de doek weer via mijn peettante gekregen en was vast van plan deze op de kinderkamer op de hangen, zodat Oma T. voor Vic er toch is ookal zal hij of zij haar nooit leren kennen. Ik kon dus nog net het fatsoen opbrengen om ook Cyriels mening te willen horen toen Sanneke voorstelde mijn moeder doek als leidraad voor de muurschildering te gebruiken. En mijn lieve schat wilde het ook!

Het was heerlijk om samen met Rinke en Nisse verf uit te zoeken, de kindertjes op de bank te installeren met een DVD en warme chocolademelk en met z'n vieren in toerbeurt te gaan schilderen op Vic's kamer tot laat in de avond. En wat fijn om zondagochtend wakker te worden, samen te ontbijten en met de hele Santenkraam nogmaals het werk te bewonderen, waarbij Nisse zich meteen naast een van de muurdieren vlijdde.

Kinderkamer

 

En dan de 63ste verjaardag van mijn vader gaan vieren voor het eerst mét zijn lieve vriendin en te zien hoeveel plezier en trots het hem geeft te zien dat de nagedachtenis van zijn vrouw voortleeft op de kamer van zijn aanstaande eerste kleinkind.

Er restte mij vanochtend niets anders dan in een enorme after-weekend-dip te storten


twaalf schoten

Dat doek van jouw moeder, met zo veel liefde gemaakt, wat kon er nou mooier onze leidraad zijn? En wat was het leuk, zo samen te werken om er het leukst denkbare kamertje voor Vic van te maken!
sanneke - 28-02-11 - 23:23

Nah. Ik had er eigenlijk nog een hartje achter getypt, maar die wil de reactiebox niet weergeven. Maar ‘t is er wel hoor!
sanneke - 28-02-11 - 23:24

Ahhh, wat mooi. En wat lief van de Santenkramers. Maar dat zijn ook zulke leuke klusjes. Nou. Ik ga ervan raaskallen. Woei!
Octavie - 01-03-11 - 09:17

Prachtig, het hele verhaal én de kamer :)
Wien - 01-03-11 - 13:12

wat een fijne kamer zal dat zijn voor jullie Vic. Met al die liefde die er zoveel mensen in is gestopt. Wat leuk/mooi dat die doek die je moeder maakte er nog is en dat die nu een 2de leven gaat krijgen.
Nicolet (Email) - 01-03-11 - 14:23

Wauw. Wat fijn dat jullie en de Santekramers zo goed samen kunnen zijn. Het levert Vic ws een supermooi kamertje op! En mooi dat moeders doek voortleeft.
Dionne - 01-03-11 - 17:23

@sanneke: Even kijken of ‘t bij mij wel werkt: Cyriel & J.
J. - 01-03-11 - 22:44

Ook niet dus! Ik lees het al: alle HTML-tags worden uit reacties verwijderd.
sanneke - 01-03-11 - 22:51

@ sanneke: :(
Ook jammer dat alles wat na het hartje stond ook is verdwenen…
J. - 02-03-11 - 07:42

@ Octavie, Wien, Nicolet, Dionne: We gaan nu al minstens 2x daags even kijken, hoe leuk zal het zijn als er over hopelijk 9 weken Vic in zijn/haar wiegje ligt. Ik kijk er echt naar uit.
J. - 02-03-11 - 08:32

oh, wat een leuk idee! toon je ook nog een foto van de kamer?
en met Vic verder alles goed?
sara (Email) - 03-03-11 - 12:18

@sara: De foto’s volgen als de kamer helemaal af is!
J. - 04-03-11 - 11:55


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!