Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Bijzonder weekend | Home | Wiegje »

Eindelijk weer carnaval

08-03-11 - 16:46 Geschreven door: Cyriel Carnaval. Het is iets aparts. Toen ik als achtjarige knul naar Limburg verhuisde, kostte het me echter weinig moeite om me aan te passen. Verkleden was namelijk een hobby van me. En dat is in de loop der jaren niet veranderd. ANWB-praatpaal, Sneeuwwatje en de zeven dwergen, Oscar inclusief vuilnisbak: het zijn slechts enkele van de zelfontworpen en door mijn moeder in elkaar gezette pakken waarin ik me in het feestgedruis heb geworpen. En nog steeds: is er ergens een themafeest, dan ben ik de eerste die zich verkleedt.
In Sittard kon je carnaval ook niet ontlopen. De hele stad is vrij en geen winkel was open. Alleen als je voor enkele dagen proviand insloeg en de deuren en ramen barricadeerde, kon je carnaval ontlopen. Moest je ook nog eens niet als ik bij de scouting zitten, want dan kon je voor de optocht uitlopen en carnavalsboekjes verkopen.

Enfin, dat carnaval, dat paste me wel. Toch is het langzaam uit mijn leven verdwenen. Ik verhuisde naar Nijmegen, waar de winkels gewoon open zijn en je best een kroeg kunt vinden waar geen carnavalsmuziek uit de luidsprekers schalt. Mijn vriendschappen uit Sittard verwaterden en ik merkte op een gegeven ogenblik dat ik al vijf jaar achtereen geen optocht meer had gezien, laat staan eraan had deelgenomen. Een jubileum, waar ik niet echt om rouwde, maar dat mij ook niet tot vreugde stemde.

Tot dit jaar. Het begon met de Lentse optocht die zich in onze straat opstelde. Meer dan een uur lang werd de muziek ons huis binnen gewaaid. Eigen muziek was niet te horen. En dat was jammer, want blijkbaar is carnavalsmuziek uit en skihutmuziek in. Ik begon carnaval 2011 dus met een lichte ergernis.
Gelukkig had ik een fietstochtje naar Den Bosch ingepland. Daar vierde mijn zus immers haar verjaardag en er moest toch getraind worden.

Ik was echter vergeten dat hoe dichter je bij Den Bosch komt, hoe fanatieker men carnaval viert. Twee dorpjes voor Den Bosch kruiste ik dan ook de eerste optocht van de dag (op die van Lent na dan, maar die stond voor ons huis stil). Even baalde ik dat mijn tempo eruitlag, maar toen een stel koekiemonsters me wat stroopwafels aanbood, was ik om.
Vrolijk fietste ik verder naar het volgende dorp. Precies in de richting waar ik heen moest, verplaatste zich ook een rij praalwagens en dansmariekes. Ik probeerde me enigszins aan de zijkant te houden, maar het publiek stond af en toe in de weg en dwong me langs de optocht op te fietsen. Eentje schreeuwde me toen: "Hey, bende gij als wielrenner verkleed of wa?" Ik knikte vrolijk en reed mee tot de volgende bocht. Daar sloeg de optocht rechtsaf en reed ik rechtdoor.

De vrolijke geluiden uit de optocht en de te harde muziek verstomden langzaam. Maar mijn humeur steeg. Want voor het eerst in jaren vierde ik weer een beetje carnaval. Sterker nog, ik deed zelfs een beetje aan de optocht mee.

En ik nam me voor komend jaar in Lent mee te doen. Ga ik als Lents Armstrong.
vijf schoten

Haha, Lents Armstrong met een klein Vicje voor op de fiets, is Vic van net groot genoeg voor!
sanneke - 08-03-11 - 17:05

@sanneke: en dan een bordje met ‘Moedermelk, de beste doping’?
Cyriel (URL) - 08-03-11 - 18:33

Hahahahahaha, dank u, ik ben in de lach geschoten en goed ook ;D
Dionne - 08-03-11 - 19:06

@Dionne: graag gedaan! Carnaval is om te lachen, toch? :-)
Cyriel (URL) - 08-03-11 - 21:02

ANWB praatpaal? Grinnik.
Novy (Email) (URL) - 16-03-11 - 19:34


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!