Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Huishoudelijke klusje… | Home | Mijn beste Prosper »

Réééve!

13-02-08 - 11:01 Geschreven door: Cyriel Gisteravond, een uurtje of acht. J. en ik hebben net gegeten en afgewassen en we staan met z'n tweetjes in de keuken. We vragen ons af wat we nog moeten doen en realiseren ons dat we voor het eerst in weken eigenlijk niks hebben. Nou ja, niks acuuts dan. We hoeven niet te poetsen, we hebben geen administratie die bijgewerkt moet worden, het nieuwe huis vraagt even geen aandacht, studies kunnen ook best een dag blijven liggen, net als mijn werk.
Dat is lekker! Een avondje vrij! We kijken elkaar aan en denken hetzelfde. Uit die kleren en lekker samen onder de douche! Daar kletsen we bij en verspillen wat water en fris gewassen met welriekende haren kruipen we zo'n half uur later onder de wol. Ik had nog snel een doos Bastogne-koeken uit de kast geplukt en twee glazen en een fles cola meegenomen, zodat we alleen nog een boek hoefden te pakken en heerlijk konden gaan lezen.
U moet weten: Sinterklaas heeft mij afgelopen december verblijd met de paperbackversie van de verstripte De Avonden. Dat Sinterklaas wist dat ik deze graag wilde lezen en bekijken, kwam doordat ik zelf Sinterklaas was. Jahaaa, soms moet je ook even een cadeautje voor jezelf tussen alle andere pakjes stoppen.
Maar goed, ik wilde er dus eindelijk eens in beginnen. Sinds 5 december stond het al op mijn plankje met Nog Te Lezen Boeken en er was al een klein stoflaagje overheen gekomen. Oei oei, maar goed dat het nu leestijd was.
Dus ik schenk ons een glaasje cola in, hap in een Bastogne-koek en blaas het stoflaagje weg. En dan, net op het moment dat ik het boek opensla, wordt er in de studentenkamer onder ons een typisch jaren negentig-plaatje ingestart. Diepe bassen, te snelle bassen: het klinkt alsof wij zelf de stereo op tien hebben gezet.

"Tja," is het enige dat ik op dat moment kan bedenken, "wel toepasselijk, hij aan het raven en ik aan de Reve."
drie schoten

Verschil moet er zijn. Ik moet dat boek trouwens ook hebben.
Octavie (URL) - 13-02-08 - 18:55

Dankzij de paperback kost het geen kont, Octavie!
Cyriel (URL) - 13-02-08 - 20:09

Volgende keer zet je zelf de rave al op wanneer je Reve wil gaan lezen.
Virginie (URL) - 14-02-08 - 13:10


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!