Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Eindelijk weer carnav… | Home | Over tot de orde van … »

Wiegje

25-04-11 - 21:40 Geschreven door: J__

Schreef ik rond de 20 weken zwangerschap over mijn zwangerschapsfetish haken, die is inmiddels een zachte dood gestorven. Toen de muts af was (maatje ikzelf) en ik aan een sjaal begon (handig met de zomer in zicht) pakte ik mijn werkje steeds minder vaak op totdat het ergens uit het zicht is verdwenen. Er waren belangrijkere zaken om me mee bezig te houden: werk, verslagen afronden, artikelen schrijven en uiteraard een kinderkamer in de maak. 

Voor de kinderkamer hebben we in november hebben we bij een nicht het familiewiegje opgehaald: 64 jaar oud, betaald door mijn opa met een zak haver toen de oudste zus van mijn vader geboren was. Mijn moeder heeft er 30 jaar geleden wiegbekleding voor gemaakt, maar deze was inmiddels gedateerd. Dus mijn missie werd zelf nieuwe bekleding maken aangezien mijn moeder er niet meer is om dat voor Vic te doen. Dankzij een examen waarvoor ook nog voor geleerd moest worden hoopte Cyriel de stress weg te nemen door regelmatig uit te roepen: 'Laat mijn moeder/de kledingchinees/iemand anders het toch maken!' Maar ik moest en zou het zelf doen. Mijn moeder heeft me, terwijl ze zelf al ziek was, niet voor niks op m'n 12e geleerd hoe je met een naaimachine om moest gaan. Dus het patroon van haar wiegbekleding uitgemeten/uitgeplozen/berekend, stof gekocht en aan de slag met de naaimachine. Stiekem zag ik er een beetje tegenop, spannend om de schaar in de mooie stof te zetten en gewoon te beginnen. Maar meters stof, garen en band later (zijpanden samen 5,5 meter lang!) kon ik 2 dagen na mijn examen de stof in het wiegje hangen.  

Het proces...

Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik straks nog trotser ben op wat er ín het wiegje ligt. En ik weet zeker dat mijn moeder van boven heel trots toekijkt hoe ik met haar hulp en in haar nagedachtenis dit gemaakt heb.

Het eindresultaat!


zestien schoten

Mooi geschreven! Wat mooi dat je zelf het wiegje hebt kunnen bekleden. Geniet van je zwangerschapsverlof!
Marjolein - 25-04-11 - 21:01

Oh, J.! Wat is het mooi geworden! (((heledikketrotsopjouknuf)))
sanneke - 26-04-11 - 06:55

hoi J., ik lees normaal alleen stilletjes mee, maar nu…mijn moeder is al twee jaar ziek, en die heeft vorig jaar toch nog zelf het familiewiegje bekleed. Voor mijn eerste. In wit, met een groen randje. Ik hoop dat jouw moeder van bovenaf net zo trots is als ik op mijn moeder, en dat jullie kindje er net zo heerlijk in zal slapen als die van ons. En dan ga ik nu even een doos tissues zoeken.
helen (URL) - 26-04-11 - 08:45

Wauw! Heel erg knap gedaan en wat heb je het mooi geschreven.. Het ziet er heel lief en vrolijk, fris, uit!
Miek (Email) (URL) - 26-04-11 - 09:07

@Marjolein: Dank je! Ik geniet met volle teugen van mijn verlof, vooral met dit prachtige weer.

@sanneke: hartje :)

@helen: Wat fijn dat jouw moeder de wiegbekleding nog heeft kunnen maken voor jullie eerste, dat zal je altijd koesteren. Door de spulletjes van mijn moeder die ik heb gekregen is mijn moeder toch heel erg als Oma betrokken bij Vic (ook al is het op afstand).

@Miek: Bedankt! Ik word er ook helemaal vrolijk van.
J. - 26-04-11 - 09:21

Wat mooi en fris en lief! En dat zelf gedaan. Wat zal je moeder trots zijn.
Dionne - 26-04-11 - 12:43

Wow, de fietsmobiel hangt er al aan! Mooi geworden hoor. En jullie het maar gek vinden dat ik in mijn hoofd heb dat ik zelf stoffen vlaggetjes wil maken (mocht ik een keer zwanger zijn)..haha!
Jitske - 26-04-11 - 13:26

@Dionne: Dank je! Vic zal er hopelijk lekker in slapen

@Jitske: Cyriel wil zo snel mogelijk beginnen met de wielren-indoctrinatie. Wiegbekleding is nog functioneel, van die vlaggetjes zie ik daar de functie nog niet helemaal ;)
J. - 27-04-11 - 08:42

Niet? Wat moet je dan ophangen als de kleine geboren is? Juist! Vlaggetjes..en dat jaar daarna en dat jaar daarna…
Jitske - 27-04-11 - 15:05

@Jitske: Ja, dat is dan inderdaad weer heel functioneel!
J. - 27-04-11 - 15:27

Wat een mooi project! Wat zal je daar nog een boel van genieten! En Vic natuurlijk!
Marisa - 28-04-11 - 08:39

Wow, dat is wel een heel bijzonder wiegje geworden! Mooi en ontroerend te lezen dat je dit als het ware toch nog samen met je moeder kon doen… snif. Vic zal er vast prinsheerlijk in gaan slapen!
janine - 28-04-11 - 11:04

Ik lees net het mooie nieuws bij Sanneke… van harte gefeliciteerd met jullie kleintje!
Alle goeds & geluk voor jullie 3 gewenst!
liefs, janine
janine - 29-04-11 - 08:55

Gefeliciteerd met de geboorte van…..? Kijk, dat weet ik dan nog niet, maar ik wil jullie wel heel erg feliciteren! En wens jullie veel geluk samen. Liefs Simone (siep)
Simone (URL) - 29-04-11 - 09:17

ik las het ook bij Sanneke…van harte! Veel geluk met zijn drietjes!
helen (URL) - 29-04-11 - 12:38

En in dat mooie wiegje zal …. heerlijk slapen! (Had Vic’s naam opgeschreven, maar weet niet of jullie hier ook nog ‘het nieuws’ willen brengen.)
Wien - 30-04-11 - 09:27


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!