Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Eén verliezer te veel… | Home | Nuchter moederschap »

Op de tocht

12-05-11 - 09:53 Geschreven door: Jose

Al sinds ik Tijmen ken, is hij wat ziekelijker dan ik. Het is de vraag of hij werkelijk vaker ziek is, maar hij schept er in ieder geval een heimelijk genoegen in dikwijls al bij het opstaan te verzuchten: 'Ik denk dat ik ziek word...'. Mijn antwoord kan hij inmiddels ook dromen: 'Je kunt niet dénken dat je ziek wordt, je bent het of je bent het niet'.

Tijmen geeft mij ook praktisch altijd de schuld. 'Jij hebt vannacht zeker de ventilatie/raam/deur opengezet, terwijl je weet dat ik daar ziek van word'. Maar ook dan heb ik mijn antwoord klaar: 'Je kunt alleen ziek worden van virussen of bacteriën en niet van tocht.' Ten overvloede floept er dan geregeld nog een betweterig 'en ik heb ervoor geleerd' uit.

Omdat ik echter de beroerdste niet ben (en niet elke ochtend deze discussie wil voeren) houd ik, indien het kouder is dan 20 graden, 's nachts ramen/deuren/ventilatieroosters gesloten leg ik zelfs handdoeken onder tegen de deurkozijnen en zweet ik mij een ei uit.

Maar toen hadden we ineens een kind. En wat hoor ik mezelf aan de consultatiebureau-verpleegkundige vragen? 'Hoe zit het eigenlijk met het raam open slapen voor Koosje Jans? Want ze mag natuurlijk niet op de tocht liggen!'

De verpleegkundige had de deur nog niet achter zich dichtgedaan toen Tijmen licht triomfantelijk zijn blik op mij richtte.

'Maar bij kinderen zijn slijmvliezen veel gevoeliger. Of zo...' Had ik daar mijn eigen theorie op de tocht gezet.


dertien schoten

Oh gottegot, kinderen zijn de smerigste viezevirusdragers die er bestaan. Ze hebben altijd wel wat onder de leden, hebben ze geen diarree dat ze lekker aan je overdragen dan kotsen ze wel. En jij dus ook. Ook jullie lieve Koosje Jans straks. Ze wordt nog erger dan Tijmen, let op mijn woorden:) (En als de ergste virussen achter de rug zijn krijgen ze wormen en luizen, kun je je daar ook vast op verheugen.)
Octavie - 12-05-11 - 09:58

Ik krijg ineens visioenen van mijn schattige neefje. Dat ‘s winters als een michelinmannetje rondloopt in 2 winterjassen. Veel te koud voor hem anders. Vinden zijn ouders.
sanneke - 12-05-11 - 12:50

Ja maar, bij mannen is alles sowieso tig keer erger hè... dus ben maar blij dat je een dochter hebt gekregen. ;)
Nicoleke (URL) - 12-05-11 - 14:30

Sjonge jonge, word ik hier weer lekker neergezet. Ik kan er toch ook niks aan doen dat ik hypersportief en dus waanzinnig met mijn weerstand aan het balanceren ben?
Tijmen (URL) - 12-05-11 - 14:46

LOL. Ik geloof ook niet in tocht en mijn kinderen slapen dus altijd met het raam op een kier en wij ook. Of zelfs wijd open.
Tenzij mijn schoonmoeder langs geweest is of opgepast heeft. Dan zit alles potdicht. Want zij gelooft wel in tocht. Sterker nog, de tocht pakt haar altijd als ze niet uitkijkt. De tocht ligt bij haar altijd op de loer…
Dionne - 12-05-11 - 22:07

@Octavie: En daar kom je nu mee! Had ik dit van te voren geweten… Maar de moraal van het verhaal is vast dat het het allemaal waard is, toch, ja toch?

@sanneke: Ik ga Tijmen tegen te houden wanneer die voor Koosje Jans 2 winterjassen wil gaan kopen :)

@Nicoleke: En als deze dochter een beetje op haar moeder lijkt dan liggen er ook weinig oorontstekingen, etc in het verschiet

@Tijmen: Tja, de waarheid is hard ;)

@Dionne: Ik ga ook de ramen open zetten bij Koosje Jans, lekker fris is beter dan een bedompt kamertje
José - 13-05-11 - 16:37

@Dionne en José: ik ben ook niet tegen open ramen. Maar zo lang ik niet op de tocht lig. Dat blijkt in onze slaapkamer helaas best lastig.
Tijmen (URL) - 13-05-11 - 17:26

@ Tijmen: tocht is niets anders dan beweging van frisse lucht. Tenzij je net een stinkwindje gelaten hebt. :-D
Dionne - 13-05-11 - 20:37

@Dionne: Hahaha!
José - 15-05-11 - 10:27

Hahaha…heel herkenbaar!
@Tijmen: zo’n sportief mens als jij wordt toch niet ziek van een beetje tocht/frisse lucht (doorhalen wat niet van toepassing is)? ;-)
janine - 17-05-11 - 14:20

zal ik dan maar niet vertellen dat het alleen als het vriest en dan ook minstens min 5 bij onze Zoon het raam echt dicht gaat. Tot een graad of 5 ofzo boven nul op de kier stand en bij warmere nachten echt open en dat al vanaf dat hij een klein klein knulletje is. Hij heeft het namelijk altijd, maar dna ook altijd warm. Ik heb niet eens een trui voor hem gekocht afgelopen winter. Hij is een warmte kikker die knul van ons. Maar wat heb jij een boel over voor je man, want jeetje met rooster/raam/deur dicht slapen. Ik moet er niet aan denken.
Nicolet (Email) - 17-05-11 - 20:05

Hihi schattig
Sarah (Email) (URL) - 19-05-11 - 10:45

@Nicolet: Ik denk dat ik bij Koosje Jans het raam ook lekker open laat, dan is ze het maar alvast gewend en krijgt ze dat gekke trekje niet van haar vader :)

@sarah: :)
José - 20-05-11 - 20:42


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!