Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Nuchter moederschap | Home | Tienertour »

Recalcitrant

26-05-11 - 21:39 Geschreven door: Tijmen Diep in mij schuilt een recalcitrant mannetje. U weet wel, zo'n jochie dat gespecialiseerd is in het zeggen van de juiste dingen, maar dan op een volkomen verkeerd moment. Dat je bijvoorbeeld op een begrafenis bent en zegt: "Zo, wat heerst hier een doodse stilte." Of op een bruiloft: "Wisten jullie dat een op de drie huwelijken sneuvelt? Trouwens, gefeliciteerd!"
Dat je bijvoorbeeld graag een volkomen zinloze discussie aangaat. Dat je aan de dame van het consultatiebureau vraagt of je de inentingen ook op religieuze gronden mag weigeren. Terwijl je helemaal niet gelovig bent. Of aan een collectant aan de deur vraag je waarom hun geld beter besteed is dan aan een bepaald ander goed doel.
Nu ja, dat jongetje schuilt dus in mij. Maar ik kan hem gelukkig meestentijds bedwingen, zodat ik in de omgang nog best sociaal ben en zo.

Maar soms, heel soms flapt het eruit voor ik het in de gaten heb. Zoals vanmiddag. De consultatiearts heeft Koosje Jans onderzocht en stelt dat het een volkomen normaal kind is. Dat ik vervolgens beaam. "Ja, eigenlijk doet Koosje Jans het prima. Ze kan alleen nog niet lezen." En naast me hoor ik een zucht ontsnappen, net voordat ik een trap tegen mijn schenen krijg.
zeven schoten

En waarschijnlijk hebben ze nu een notitie van jou gemaakt dat jij je misschien eens moet laten nakijken? ;)
Nicoleke (URL) - 27-05-11 - 07:01

@Nicoleke: Ik denk dat er uiteindelijk een dikker dossier over Tijmen zal worden aangelegd dan over Koosje Jans. Ik moet na mijn verlof namelijk altijd werken op CB-dag :)
José - 27-05-11 - 12:10

Oeioei… kun je die dag niet ruilen? ;)
Nicoleke (URL) - 27-05-11 - 13:23

Hahaha, kon daar nou helemaal niemand om lachen? Bij een CB kunnen ze toch wel wat humor gebruiken, zou ik zp zeggen…
janine - 27-05-11 - 19:05

cb=consternatie bureau, die hebben altijd wel iets te zeuren…
hj de tuinman (Email) - 27-05-11 - 21:20

Hahahaha! Wat een feest der herkenning. Meestal lukt het ons ook die opmerkingen voor ons te houden. Maar dan maken we ze thuis nog wel even hardop voor het slapen gaan en vallen we lachend in slaap. Of zodra dees’ of geen’ buiten gehoorafstand is. Vooral Olaf is er erg goed in. Die heeft dus af en toe ook blauwe schenen. Maar ach, dat kreeg hij vroeger bij voetballen ook. Is ie gewend.
Dionne - 27-05-11 - 21:45

Had ik je de ‘vallen en stoten’ creme van VSM al eens aangeraden? Ik zou ‘m altijd meenemen naar het consultatiebureau voor als je weer eens tegen je schenen aan getrapt wordt.
sanneke - 29-05-11 - 15:06


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!