Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Recalcitrant | Home | Verrassing »

Tienertour

30-07-11 - 14:59 Geschreven door: Jose Onder de kop 'Tienertoer CJP terug van weggeweest' lees ik in de krant dat de tienertoer weer ingevoerd wordt. Al lezend verbaas ik me over twee dingen, 1) Ik wist niet eens dat de tienertoer niet meer bestond en 2) In 1994 is het afgeschaft. Dat betekent dat de enige keer dat ik op tienertoer ging, dat blijkbaar op de valreep was.

Ik (11 jaar) met mijn 1,5 jaar oudere zus op toer door Nederland. Eerst een dagje 'proeftoeren' van Lelystad naar Amsterdam om Madame Tussaud te bezoeken en 's avonds weer thuis slapen. En daarna van Lelystad helemaal naar Antwerpen op zoek naar de vogeltjesmarkt, die we niet konden vinden. In mijn herinnering hebben we het zelfs aan iemand durven vragen maar bleek er op een maandag geen vogeltjesmarkt te zijn? Ik moet sindsdien dus altijd nog een keer naar Antwerpen voor de vogeltjesmarkt... We zijn doorgereisd naar een tante die ons wederom naar België meenam (ze woont 5 km van de grens) voor de beste, lekkerste en grootste hamburgers ooit en we villa's (voornamelijk de hekken eromheen) gingen bekijken.
En de laatste dag treinden we van Eindhoven naar Utrecht, beklommen daar de Domtoren, dronken een warme chocolademelk met slagroom (want het was net zo'n zomer als nu) en belden we in een telefooncel - terwijl ik dit verhaal aan Tijmen vertelt maak ik van bellen automatische sms-en, hoewel dit dus nog ongeveer 6 jaar voor de ontdekking van de mobiele telefoon was - onze ouders om te vragen of we naar huis mochten (!) komen. Gelukkig mocht het (pfieuw, ze wilden ons nog terug) en stapten we enigzins gedesillusioneerd weer in de trein naar huis. Nu snap ik ook waarom de tienertoer een stille dood gestorven is, het was eigenlijk heel saai. Wij maar hopen op vreselijk spannende avonturen, maar het meest avontuurlijke bleken vooral mijn ouders, dat ze een 11 en 13-jarige alleen door Nederland lieten reizen!
zes schoten

Ik heb er wel goede herinneringen aan, dat Tienertour. Ik met mijn broer en mijn zus met een vriendin, en dan een speurtocht voor elkaar maken door heel Nederland – hoepie!
Pieter (URL) - 31-07-11 - 07:54

@Pieter Dat klinkt inderdaad heel leuk, die moet ik onthouden voor Koosje Jans voor als ze later groot is
José - 31-07-11 - 08:11

Mooie herinneringen aan de tienertoer. Ik ging op mijn dertiende met een vriendinnetje dwars door Nederland. Dagje naar Leiden, mummies bekijken. Dagje zus, dagje zo. Ik vond het heerlijk. Moet wel bekennen dat ik het treintechnisch gezien heel lang heel goed had. We hadden in mijn jeugd geen auto, maar door het werk van pa wel allemaal een eersteklas OV jaarkaart.
Dionne - 31-07-11 - 09:16

@Dionne: Zo’n OV jaarkaart eerste klas is wel heel luxe! Ik heb laatst mijn nichtje van bijna 12 al gezegd dat ze maar eens op tienertour moet gaan, want het had ook echt wel iets.
José - 05-08-11 - 11:18

Hé wat grappig vanuit Lelystad, daar wonen wij!
Nicolette (Email) - 08-08-11 - 09:17

@Nicolette: Echt waar, woon je er al lang? Ik ben er geboren en getogen (tot mijn 18e)
José - 09-08-11 - 08:55


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!