Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« We waren op vakantie.… | Home | Herfst »

Vakantieblues

24-10-12 - 22:09 Geschreven door: Jose

Aangewakkerd door net iets te lang moeten wachten op de shuttlebus, moeheid en honger na een lange vlucht doen de vakantieblues hun intrede al voordat we thuis zijn. In de auto naar huis moppert Tijmen een beetje dat het stomste van vakantie het thuiskomen is, terwijl ik niet probeer te denken aan het feit dat ik overmorgen alweer moet werken. Koosje Jans pikt het veranderende humeur van haar ouders op en haakt aan met gejengel over eten en drinken. Het gejengel neemt elke kilometer dichter bij huis toe in volume en enigzins gehaast en getergd loop ik met een tas chinees in mijn hand en Koosje Jans onder een arm de trap op. Voordat ik de borden op tafel heb gezet heeft Koosje Jans kastanjes uit een emmer naar haar keukentje verhuist. Als de appelsap is ingeschonken heeft ze de bezem te pakken en voordat ik de slabber omdoe moet ik eerst twee playmobil poppetjes wegleggen.

Terwijl we eten overdenken Tijmen en ik de vakantie en vooral van onze laatste vakantiedag in Valencia. Het Oceanografic vonden we aardig aan de prijs, totdat we Koosje Jans volledig uit haar dak zagen gaan in een ondergrondse aquarium en ze al rondjes rennend 'vis!' en 'blubblub' bleef roepen. Jahoor, dit was 50 euro meer dan waard ook al zijn alle foto's bewogen!

Haai!En de dag werd nog beter doordat we @doorgaatervoor en haar mannen (voor het eerst) ontmoetten. We zouden elkaar eigenlijk over 2 weken zien, maar maakten gebruik van deze toevallige samenloop van vakanties. En wat was dat leuk! Zoon C blijkt een geboren oppasser, gaf zijn aap-speeltje direct weg aan Koosje Jans, bewonderde haar vrachtwagen, deed 'high-fives' en ging met haar aan de wandel. Ideaal, konden wij kletsen met Dorien en de rest van de familie. Misschien was die laatste dag wel het mooiste van de vakantie?

 

Dorien met KJ

Ineens zien we dat Koosje Jans ondanks haar eten-mantra onderweg nu elke hap uit haar mond laat vallen en zit te kliederen. Achteloos stel ik haar de vraag 'Ga je nu eten of er alleen maar mee zitten spelen?' Alsof ze erop zat te wachten zegt Koosje Jans met glinsterende ogen 'spelen!' trekt haar slabber af, klimt uit haar kinderstoel en gaat gelukzalig zitten spelen.

Thuiskomen was nog nooit zo leuk!


zeven schoten

Heel leuke blog! Fijn dat HRVDS weer terug van vakantie is.
Marjolein - 25-10-12 - 15:12

@Marjolein: Bedankt! Ik ben na twee blogjes alweer bijna aan vakantie toe ;)
José - 25-10-12 - 21:22

Leuk! Meer!

En oh… wat kijk ik uit naar zulke momenten met Pimmetje!
Wien - 26-10-12 - 11:43

Heerlijk, alles !
En ook fijn dat je / jullie weer loggen :)
nicolekebolleke (URL) - 26-10-12 - 13:09

@Wien: Die momenten ga je zeker met Pim krijgen! Elke periode is mogelijk nog leuker dan de vorige…

@Nicolekebolleke: Met goede moed weer begonnen, en het bevalt goed!
José - 26-10-12 - 23:25

Nou, wat een lief stukje! wij vonden het ook echt heel leuk om jullie daar zomaar in het wild te zien haha. Hadden jullie eigenlijk een beeld bij Marcel? Dat vroeg ik me later nog af. Jullie laatste dag was onze eerste dag. We hebben genoten. Ook van de dag Oceanografico die ons €100 kostte:-)
Tot gauw!!
Door (Email) (URL) - 26-10-12 - 23:47

@Door: het is niet zo moeilijk om een lief stukje over jullie te schrijven :)
Ik had me niet echt een beeld kunnen vormen van Marcel, en vind het zo leuk dat ik nu alle mannen van je leven heb gezien! Stuk voor stuk leuk, spontaan en lief.
José - 28-10-12 - 02:13


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!