Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« November, daar ga je | Home | Gewoontedier »

Lezen

01-11-12 - 17:30 Geschreven door: J__

Geregeld wijst Koosje Jans naar de boekenplanken boven de bank en zegt dan 'lezen'. Of hangt al aan deze boekenplanken om zelf een boek te pakken als ik niet oplet. Zegt vervolgens wel keurig 'mah niet' op mijn strenge blik en vraag 'wat zegt mama dan?' Dus daar kijken we niet meer van op.

 

Leesplankje

Maar gisteravond wilde ze weer graag 'lezen' en 'aap aap aap aap aap'. Dit blijkt het leesplankboek te zijn wat ze van oma J. heeft gekregen. Ze kruipt met het boek bij Tijmen op schoot en zegt vervolgens alsof het de gewoonste zaak van de wereld is achter elkaar alle woorden bij de juiste plaatjes van het leesplankje: aap - noot - Mies - Wim - Zus - Jet - Teun - vuur - Gijs - lam - Kees - bok - weide - does - hok - duif - schapen. Daar werden wij dan weer even stil van...

NB. Mijn lievelings is het nadrukkelijk uitgesproken 'duif' met getuite lippen


zes schoten

Meine gute! Hoe krijgt ze het voor elkaar!
sanneke - 01-11-12 - 18:37

En wat ben ik blij voor ons en vooral ook voor jullie dat jullie weer bloggen. Dit zijn de dingen die je later met zo veel plezier terug gaat lezen. Koosje Jans zelf ook, die van mij vinden het geweldig om in de bloghistorie terug te lezen over hoe ze waren toen ze klein waren.
sanneke nogmaals - 01-11-12 - 18:39

Waaat?! Heb je haar al opgegeven voor de Leonardo school? Jeetje wat ontzettend goed zeg.
Door (Email) (URL) - 01-11-12 - 18:43

Ik wil even Josés moederlijk enthousiasme temperen. Koosje Jans noemde niet in één keer alle woorden bij de plaatjes. Daarvoor moest ik een paar eerst toch even corrigeren. Ze had ze pas bij de tweede ronde.
Tijmen (URL) - 01-11-12 - 20:28

@sanneke: Voor mij een belangrijke reden om weer te willen bloggen! Ik merk dat ik zoek naar de vorm om het geen (oneerbiedig gezegd) ‘moederblog’ te maken. Maar gelukkig heb ik wel wat goede blogvoorbeelden…

@door: Heel eerlijk gezegd hoop ik dat dat niet nodig is, maar ze is wel lekker pienter en op dit moment een enorme spons!

@tijmen: Ik moet bij nader inzien bekennen dat dit waar is ;)
José - 01-11-12 - 21:07

Wauw, wat leuk!
En Sanneke heeft gelijk, echt een mooie reden om te bloggen! Ook voor jezelf leuk om later terug te zoeken wanneer en hoe het allemaal ook alweer gebeurde.
suzan - 07-11-12 - 11:03


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!