Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Gewoontedier | Home | Dit was november. »

Disco

19-11-12 - 20:19 Geschreven door: J__

"Een discobol/discobal/spiegelbol is een met kleine spiegeltjes beklede bol die dient om een theatraal lichteffect te bewerkstelligen. Vaak is de discobol aan een motor bevestigd zodat deze kan draaien, door de discobol met spots vanuit verschillende zijden te belichten wordt een patroon van bewegende lichtvlekjes verspreidt. De discobol werd vooral populair door zijn toepassing in discotheken in de jaren 70. [Wikipedia]" 

Terwijl ik een paar weken geleden opperde tegen Tijmen dat wij ook eens een discobol moesten hebben, had de Santenkraam het cadeau voor de verjaardag van Tijmen al in huis gehaald. En kreeg hij die twee weken geleden omdat ze helaas op het feest zelf niet konden komen. Dus zaterdagmiddag de discobol opgehangen. En ja hoor, in plaats van het voor ons zo gebruikelijk 'kringgesprek-feestje', werd het een dampend en stampend feest, allemaal dankzij de discobol!

Disco HRVDS

 

Toen wij vanavond daar min of meer van bijgekomen waren besloten we te kijken welk effect het zou kunnen hebben op onze rustige zondagavond: Lichten uit, discobol aan, dansmuziek aan en voor de tweede avond op een rij ging het los! Wij dansten, schudden de billen, draaiden de heupen... En daarna genoten wij, al loungend op de grond (normaal 'lig' je, maar met een discobol 'lounge' je) van ons discobolletje die alle lichtjes probeerde te pakken.  

Vanaf nu elke avond Disco HRVDS!


vier schoten

Waah, geweldig!! Precies wat we voor jullie hoopten! Aanrader: twitterdisco: laat je volgers op twitter plaatjes voor je aandragen. Heel verrassend!
sanneke en rinke - 19-11-12 - 21:26

Wat een swingend huishouden zeg! Koosje Jans hoeft niet op kinderzumba, thuis kun je ook schudden met je billen dus.
Door (Email) (URL) - 19-11-12 - 21:37

@sanneke: Aha twitterdisco gaan we onthouden! Ik word zelfs midden overdag blij als ik ‘m zie hangen en de ex-buurman verzuchtte zaterdagavond bij de aanblik van de discobol: ‘ik hou van discobollen!’

@Door: En schudden met haar billen kan ze! Het is heerlijk dat dansen van haar…
José - 19-11-12 - 23:19

Ja, nu baalt de buurman natuurlijk dat ie verhuisd is, anders stond ie elke avond te swingen in de hrvds-disco!
sanneke - 20-11-12 - 08:54


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!