Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Talenten | Home | Slapen »

Alles voor de wetenschap

24-01-13 - 23:22 Geschreven door: Tijmen Tijdens mijn studie werd ik pas echt gelukkig in de specialisatiefase. Daarvoor had je nog wel eens stampwerktentamens, maar na twee jaar braken de jaren van onderzoeken en scripties aan. Mijn nieuwsgierigheid en eigenwijsheid kwamen hier goed van pas, die kon ik botvieren op studies naar het gebruik van 'Dat ziet niet uit' door Limburgers, het verschil tussen 'Meppel ligt tien minuten fietsen van Nijeveen' en 'Meppel ligt tien minuten fietsen verwijderd van Nijeveen' en een vergelijking tussen de prenominale possessieve constructies 'Tijmens scriptie' en 'Tijmen z'n scriptie'. U ziet het: reuze interessant!
En José, die zie ik ondertussen alleen nog bij het eten. De rest van haar vrije tijd besteedt ze aan het afronden van haar promotie, zodat ik dadelijk met een doctor dokter getrouwd ben.

Dus toen wij als jonge ouders een brief tussen de post vonden waarin ons gevraagd werd Koosje Jans op te geven voor het Baby Research Center aan de Radboud Universiteit, twijfelden wij geen moment. Elektrische draden aan het hoofd of intelligentietesten, kom maar op.

Vorige week dinsdag maakte Koosje Jans haar debuut als onderzoeksparticipant - en ik als begeleider. De kabouter gooide al haar charmes in de strijd, palmde de onderzoeksters in en ik hoefde alleen maar de trotse vader te spelen.
Wat blijkbaar gelukt was, want vorige week donderdag werden we teruggebeld. Of we mee wilden werken aan opnames voor VPRO's Labyrint. Die zouden in een uitzending aandacht besteden aan een onderzoek van het Baby Research Center en wilden daar graag beeldmateriaal bij. Ook al is het onderzoek al lang afgerond, dan moesten we maar gewoon faken.

Dus vandaag waren Koosje Jans en ik weer op de universiteit. Want alles voor de wetenschap. En om met onze koppen op tv te komen. Nu maar hopen dat ze ons niet wegsnijden.
negen schoten

Ha, wat leuk! Hou ons op de hoogte wanneer het uitgezonden wordt!! Stoer man.
Iris (URL) - 24-01-13 - 23:27

In welke constructie ook, het klopt wel, die tien minuten, als je een beetje doorfietst. ;) En joh, echt leuk! Ik ga jullie zien op tv, joehoe!
Sanneke - 24-01-13 - 23:28

Goed zeg, ik ben benieuwd! Wanneer wordt het uitgezonden?
Nicolet (Email) - 25-01-13 - 07:38

@Iris en Nicolet: zodra ik hoor wanneer het uitgezonden wordt, laat ik het weten!

@Sanneke: dat heb ik destijds via internet ook even gecontroleerd. Of dat in theorie wel mogelijk was.
Tijmen - 25-01-13 - 11:24

Wat leuk!!
Ik ben ook al drie keer met Joris bij het babylab geweest, maar nog nooit op tv :)
En hoe zit het met “dat ziet niet uit?” in het Limburgs? Is mij ook vaak opgevallen, net als “het briefje hangt op”.
suzan - 25-01-13 - 15:07

Mijn conclusie was dat Limburgers de Limburgse syntaxis overnemen in hun Nederlands en dat de Limburgse constructie weer beïnvloed is door het Duits.
Tijmen (URL) - 27-01-13 - 23:06

Pas maar op dat je niet per ongeluk in een Zembla uitzending gesneden wordt die gaat over ouders die geld aan hun kinderen verdienen door ze mee te laten doen aan sadistische experimenten…. ;-)
Amiek (URL) - 27-01-13 - 23:17

Ach, Amiek, dan komen we nog steeds op tv!
Tijmen (URL) - 28-01-13 - 16:40

Beste Tijmen;

via google kwam ik deze foto (zie url) tegen. Zelf ben ik gepassioneerd wielrenner en verwacht in mei een kindje. Ik ben dan ook al op zoek naar kledij met fietsjes op.
Het rompertje/shirtje van op de foto zou super zijn.
Mag ik bij deze vragen waar U dat heeft gekocht en of dit lang geleden is?

Alvast bedankt voor je tijd.

Sportieve groeten,

Stijn Laureys
Muzenhoek 20
9940 Sleidinge
België
Stijn Laureys (Email) (URL) - 20-09-15 - 00:57


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!