Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Mijn beste Prosper | Home | De nadelen van het wi… »

Een beetje van mezelf en een beetje van...

22-02-08 - 16:49 Geschreven door: Cyriel J. staat in de deuropening. Ze heeft haar jas al aan en haar weekendtas hangt om haar schouders. Vanavond gaat ze naar een toneelstuk van een vriend en ik ga niet mee. Oorspronkelijk zou ik er ook bij zijn en ik had er ook echt zin in, maar toen besloot mijn wielrenvereniging dat ze hun lustrumgala vandaag gaan houden. En daar kan en mag ik niet afwezig zijn. Jammer, maar helaas.
Goed, J. is dus klaar om weg te gaan. Omdat ik nog mijn overhemd gestreken moet hebben, vraag ik waar onze strijkplank en het strijkijzer staan. Ik ben namelijk niet van de gladde bloesjes en gesteven broeken. Dus ik heb vanavond niet alleen mijn eerste gala in vijf jaar, ik moet ook voor het eerst in vijf jaar strijken. J. kent me en pakt de strijkplank. Dat gaat immers sneller dan als ik zelf alles overhoop haal, ook al zegt ze waar de plank staat. Ik leg de plank op tafel, steek de stekker van het strijkijzer in het stopcontact, praat nog even met J., geef haar een kusje ter afscheid en wil gaan strijken.
Ineens hoor ik J. gillen: "Ho! Stop! Zo gaat dat niet! Hoe warm staat 'ie?"
"Uhm, iets met drie bolletjes. Is dat goed?"
"Ooooh, dat is veel te warm! Kijk even hier, in het shirt, daar zie je hoe warm het moet zijn."
Een zucht ontsnapt aan haar keel. Ik wacht even en wil verdergaan.
"Cyriel, Cyriel, heeft je moeder je nooit leren strijken? Je moet eerst je overhemd openknopen en het pand voor pand strijken. Kijk, zo. Vergeet trouwens niet eerst de kraag te doen."
Met open mond zie ik hoe alle vouwen uit het eerste pand verdwijnen. Ik denk dat ik dat ook kan en wil aan de achterkant beginnen.
"Uhm, je mag best iets harder drukken. En strijk altijd met de punt naar voren, dat werkt beter."
J. laat me nog een keer zien hoe het hoort. Ondertussen hoeft alleen nog de linkerzijde van de voorkant gestreken te worden. Alles wat J. mij net verteld heeft, breng ik in de praktijk en ik krijg alles glad. Op een vouw na dan, die J. eruithaalt.
Ik knoop het shirt dicht, hou het bij de schouders voor me en zeg: "Zo, lang niet gek voor een semi-eerstekeer! Maarreh, moest jij eigenlijk niet weg, schat?"
vijf schoten

Dat ze daar in trapt! Hahahahaha!
swan (URL) - 22-02-08 - 17:37

Kan jij niet strijken?? Schande! En het haar dus toch nog even snel laten doen, hè? Nog meer schande! Maar eh, veel plezier vanavond in je netjes gestreken hemmetje.
sanneke - 22-02-08 - 17:52

Cyriel jongen, ik begrijp jou helemaal. De enige vorm van strijken die ik beheers is strijken met de hand over mijn hart ;-)
Prosper - 22-02-08 - 20:40

Het is duidelijk: niet kunnen strijken is een mannending! Het zit gewoon niet in onze genen, haha!
Cyriel (URL) - 23-02-08 - 02:40

Te lang verhaal. Geen zin om het te lezen. Zorry
Michael - 24-02-08 - 02:23


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!