Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Een beetje van mezelf… | Home | Onbewust »

De nadelen van het wielrennen

02-03-08 - 22:25 Geschreven door: Cyriel Dat er niet alleen voordelen aan het wielrennen zitten, zal u niks verbazen. Immers, elke hobby kent wel zijn mindere kanten. Zo ook het sportieve fietsen en daar werd ik vandaag op pijnlijke wijze aan herinnerd.
Vandaag stond er weer een voorjaarswedstrijdje op het programma. Nu is de temperatuur zo, dat ik twijfelde of ik in korte broek zal starten. U zult wel denken: "Die is gek." Dat klopt ook, maar bedenk ook dat door de inspanning je benen zo warm worden dat je geen lange broek nodig hebt. In de winter cross ik altijd met korte broek en tijdens een wedstrijd heb ik het nog nooit koud gehad.
Nu is het wegwielrennen echter minder intensief dan het veldrijden en dus ligt de grens van een korte broek ergens tussen de tien en de vijftien graden. Celsius natuurlijk, maar dat spreekt voor zich. En vandaag was het elf graden. Dus ja, de twijfel sloeg toe. Wat moest ik doen? Ik kende het rondje niet, dus ik wist niet hoe de wind zou staan en dat heeft een enorme invloed op deze keuze. Goed, om een lang verhaal kort te houden: ik besloot kniestukken mee te nemen en thuis vast mijn benen in te olieën. Deze olie houdt de warmte iets langer vast en maakt het mogelijk om met korte broek te rijden. Dus ik pak mijn pot met smeerspul en oliede mijn benen lekker in. Goed tot onder de rand van de korte broek, zodat alles dadelijk lekker warm zou blijven, of ik die lange broek nu aanhield of niet.
U moet weten, dit spul is prima, zolang het op de vrije huid blijft. Komt het op andere plaatsen of wordt er veel over gewreven, dan brandt het als de pest. Warm, warm! Ik zeg het u: de rechaud bij de Chinees is er de noordpool bij.
Goed, mijn benen waren lekker geprepareerd en ik besloot nog even naar de wc te gaan. Ik vermijd het contact tussen mijn handen en mijn benen, want ik zou daarna maar in mijn ogen wrijven. Dat is niet fijn. Ik hannes dus een beetje met het vooraf naar beneden trekken en daarna naar boven sjorren van mijn broek, was mijn handen, ga naar buiten en stap op mijn fiets.

Bij het naar boven trekken moet het zeemleer van mijn broek echter een beetje van dat spul aangeraakt hebben. Want tot zo'n 15 kilometer verder heb ik met een brandend kruis rondgereden. Autsj.
vijf schoten

Nou had je natuurlijk op medelevende reakties gehoopt, maar ik kon alleen maar heel erg hard lachen. Sorry hoor. Is de brand een beetje geblust inmiddels?
sanneke - 03-03-08 - 10:35

Bah Cyriel, wat een vies verhaal.
Rosalie (URL) - 03-03-08 - 11:36

Ik ben de brand meester, sanneke. Toen ik er eenmaal bedacht wat de oorzaak van het hete gevoel was, moest ik zelf ook een beetje gniffelen, hoor!
Cyriel (URL) - 03-03-08 - 14:02

Ik wil eigenlijk niet weten wat zich bij jouw kruis afspeelt, m’n beste Cyriel. Maar ik moet nu wel weer denken aan het verhaal van een meisje dat pepers had gesneden en naja. Ahem. Iets met de maandelijkse stonden zeg maar.
Octavie (URL) - 03-03-08 - 17:13

Octavie, zo veel heb ik toch niet prijsgegeven? Maar ik zal er de volgende keer een waarschuwing boven zetten: Het komende stuk is niet geschikt voor Octavies!
Cyriel (URL) - 03-03-08 - 19:10


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!