Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Wie kent hem niet? | Home | Wacht eens even! »

Dirty Harry

18-03-08 - 22:29 Geschreven door: Prosper Weet u, ik heb in mijn leven slechts eenmaal een écht schietijzer in mijn handen gehad en de trekker overgehaald en tóch krijg ik het voor elkaar om mezelf geregeld in mijn eigen voet te schieten. Heel pijnlijk. Maar dat niet alleen! Nu zit ik kansloos te wachten, kijkend naar die voet met dat gat erin en ik verveel me ook te pletter. Ik heb al mijn correctiewerk dat ik bij me heb al gedaan, mijn lessen voorbereid, reflecties geschreven, cijfers ingevoerd, mijn administratie bijgewerkt en nu...... is het werk op. Maar aangezien ik mezelf in mijn voet heb geschoten, kan ik nog niet naar huis.
Daarom kijk ik naar buiten en denk terug aan die ene keer dat ik in Louisiana op bezoek was bij familie van mijn vriendin. In Louisiana, moet u weten, is het heel gebruikelijk dat 10-jarige jochies de godganse dag met een jachtgeweer door de kamer paraderen, alsof het een klappertjespistool is. Ik als cultuurrelativist zie daar natuurlijk de toegevoegde waarde van in, want wie ben ik nu om dat vreemd de vinden? “’s Lands wijs, ’s lands eer”, zei mijn grootvader zaliger altijd en hij kon het weten.
Hoe dan ook, die blaag met dat jachtgeweer wilde mij dolgraag leren schieten, dus heb ik dat ook eens geprobeerd. Het resultaat was een colablikje met een bijna-gat erin en een aanhoudend suizen in mijn rechteroor. Geen groot succes dus.
Nee, een doorgewinterde Dirty Harry zal ik waarschijnlijk nooit worden. Daarvoor mis ik toch echt die schijt-aan-alles-en-iedereen-houding. Dat is vermoedelijk ook de reden waarom ik mezelf in mijn voet heb geschoten, zodat ik nu aan het wachten ben op een leerling. Deze leerling had ik opgedragen om een uurtje na te blijven, maar haar lessen zijn nog niet afgelopen, terwijl ik al lang en breed klaar ben. De vraag is, hoe voorkom ik dat me dit nog eens overkomt? Misschien, als die leerling straks vervelend is, neem ik wat krijtjes in mijn hand en zeg:

I know what you're thinking. "Did he have six or only five pieces of chalk?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is IVA-chalk, the most powerful chalk in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?

Ik denk niet dat die leerling dan ooit nog durft na te blijven.
vijf schoten

Go ahead, make my day.
Cyriel (URL) - 18-03-08 - 22:48

Cijfers invoeren, lessen voorbereiden, wachten op een leerling. Hé dat klinkt als mijn leven! Dus we zijn collega’s?
sanneke - 18-03-08 - 23:07

Prosper wel, ik niet.
Cyriel (URL) - 19-03-08 - 07:36

Prosper: U en een geweer? Ik kan me daar echt geen voorstelling van maken…
Rosalie - 19-03-08 - 17:08

Hahaha, ach Prosperke, nablijven is de slechste straf die je uit kunt delen, want inderdaad, daar heb je ook altijd jezelf mee. Maar misschien dat je een afschrikkende werking uit kunt laten gaan van het cola-blikje met een bijna-gat door het een prominente plek in je lokaal te geven ;-)
Virginie (URL) - 27-03-08 - 11:46


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!