Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Dirty Harry | Home | Wielrenners zijn dom »

Wacht eens even!

21-03-08 - 16:43 Geschreven door: Prosper Vroeger, toen mijn zus L. en ik nog klein waren en het weer de tijd van het jaar was dat de Intertoys-gids op de deurmat plofte, was het elke keer weer een race wie De Speelgoedbijbel het eerst in zijn handen had. Als je ‘m als eerste te pakken kreeg, kon je eindelijk weer met open mond genieten van allemaal prachtige nieuwigheden die je állemaal aan Sinterklaas ging vragen.
De herinnering aan het bewonderen van de Intertoys-gids is me het meest bijgebleven. Niet de GI Joe-poppetjes die ik jaarlijks van Sinterklaas kreeg, niet het kasteel van He-Man, niet de Teenage Mutant Ninja Turtles en al die andere dingen waar ik voor langere of kortere tijd alles van wilde verzamelen. Juist niet de daadwerkelijk gekregen cadeau’s hebben de grootste indruk gemaakt, maar het verheugen op iets leuks wat komen gaat.
Op zich vind ik wachten niet direct de leukste bezigheid die er is. Wachten op dingen waar je enorm naar uitkijkt, is echter iets waar ik ongekend veel plezier aan beleef. Ik herinner mij bijvoorbeeld 19 december 2001, toen het eerste deel van the Lord of the Rings uitkwam in de bioscoop. Virginie en ik zaten toen in ons eerste jaar van de opleiding Nederlands en we waren allebei verstokte Tolkien-fans (en we zijn dit nog steeds overigens). We zijn daar toen met vriendin M. heen geweest. Het was een onvergetelijke ervaring. Na afloop hebben we nog heel lang zitten nagenieten. Ik weet ook nog goed hoe we luidruchtig zuchtend verkondigden dat we ons afvroegen hoe we het komende jaar door moesten komen, want het was een heel jaar wachten op het tweede deel. Maar stiekem vond ik dat juist heel fijn..... Ik denk dat ik die filmtrilogie heel anders had beleefd als de films kort achter elkaar waren verschenen.
Maar het állermooiste is, wanneer iets leuks, waar je echt veel zin in hebt, erg sporadisch verschijnt, zodat je onverwachts merkt dat het er weer is. Dat overkwam me gisteren. Ik liep de boekhandel binnen, ik was niet van plan iets te kopen (ik had immers al eerder deze week iets gekocht), maar ik wilde uitsluitend een beetje rondneuzen. Nadat ik enkele passen over de drempel had gezet, zag ik ‘m staan: het vierde deel van de Geschiedenis van de Nederlandse literatuur, genaamd Een nieuw vaderland voor de muzen.
Ik ben niet iemand die vaak danst, ik heb een ritmegevoel van een augurk, maar een vreugdedansje kon ik niet onderdrukken. Ik sprintte met dit boek naar de kassa en de vrouw die het boek afrekende keek me verwonderd na, terwijl ik me bijna huppelend naar huis toe bewoog om daar in dit prachtige boekwerk te gaan bladeren.
Het is een dikke pil, dus het zal nog wel even duren voor ik ‘m uitheb. De verschijningsdata van alle delen zijn volgens mij al eens vooruit geschoven. Helemaal niet erg: stel maar lekker uit, want dat betekent dat ik tegen die tijd weer aangenaam verrast word.
twee schoten

Soms is uitkijken naar iets nog wel mooier dan het moment zelf, dat ben ik zeker met je eens, Prosper!
Cyriel (URL) - 22-03-08 - 18:18

Hahaha, het ritmegevoel van een augurk, hahaha, ik heb het je nooit mooier horen verwoorden, waarde Prosper!
Virginie (URL) - 27-03-08 - 11:37


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!