Wanted dead or alive
Wanted dead or alive

« Zaterdagochtend | Home | Dilemma van de Dag »

Dromen over Rome

08-04-08 - 17:44 Geschreven door: Cyriel De zon schijnt en probeert zowaar mijn huid te verwarmen. Ik doe het bovenste knoopje van mijn jas los en stop mijn sjaal in mijn tas. Terwijl ik naar huis fiets, dwalen mijn gedachten terug naar april 2006.

Eindelijk, na jaren, ging ik terug naar Rome. Was ik er in 1997 met mijn schoolklas, in 2006 hadden J. en ik een appartement midden in Rome voor een week gehuurd. Echt in het midden van het oude centrum. Het was prachtig weer en rustig wandelend hebben we een week met zijn tweetjes gedwaald. Rome bleek nog mooier dan ik me kon herinneren. En dan met name de twee dagen dat we alleen maar in een park een boek hebben gelezen en ijsjes hebben gegeten.
Maar ook de musea die we bezocht hebben en het dagelijkse wandelingetje naar de bakker in de ochtend. Zelfs de wirwar aan scooters, auto's en bussen maakte me vrolijk. Gewoon brutaal kijken en oversteken, dat hielp al.
Lekker hardlopen langs de Tiber. Een heuvel beklimmen en over de stad uitkijken.

Een toeterende auto haalt me bruut uit mijn dagdroom. Dat gebeurt me de laatste tijd wel vaker. J. en ik hebben dit jaar maar een week vakantie en we hebben besloten weer naar Rome te gaan.

Ooit vroeg een vriendin waarom ik Rome zo'n mooie stad vind. "Parijs is toch ook mooi?" Heel lang heb ik niet geweten wat het antwoord op haar eerste vraag was (want ja, Parijs is ook mooi. Maar minder magisch). Natuurlijk, het weer was goed en het eten lekker. Maar dat is op wel meer plaatsen. Wat maakt Rome voor mij tot de mooiste stad? Terwijl ik weer eens terugdacht, schoot het antwoord me te binnen. In Rome heeft elke straathoek zijn eigen geschiedenis. En ook al ken je die lang niet altijd, dan kun je er wel een bedenken. Overal borrelen er verhalen in me op, van lang geleden tot misschien twee uur terug. Maar altijd en overal ben ik in Rome verhaaltjes aan het verzinnen.

Verder fietsend bedenk ik me dat er nu nog een mooie reden is om van Rome te houden. Dankzij de voorpret en het dagdromen zijn de dagelijkse werkzaamheden een stuk korter.
negen schoten

Ik hou ook zo van Rome. Zucht.
Octavie (URL) - 08-04-08 - 21:46

Ik ben nooit in Rome geweest. Wat niet wil zeggen dat ik niet zó zou gaan als het me aangeboden werd. Mijn eerste kat noemde ik dan ook Tiber.
sanneke - 08-04-08 - 21:50

Samen een appartementje kopen? Zodat we allemaal een paar maanden per jaar Romein kunnen zijn.
Cyriel (URL) - 08-04-08 - 23:24

Hahaha, ja, een webloggers time-share. Puik plan!
Virginie (URL) - 09-04-08 - 11:14

Hè ja, fijn plan! Ik ga vast sparen!
sanneke - 09-04-08 - 21:22

Ooh Rome, daar gaan we dit jaar een paar dagen chillen. Maar als ik jou zo lees kan t makkelijk een week of 2 ;)
Kimske.nl (Email) (URL) - 10-04-08 - 17:52

Kimske.nl, ik zou er maanden kunnen chillen. Maar ik ben dan ook wel een getrainde chiller.
Cyriel (URL) - 10-04-08 - 20:51

Rome is erg mooi, maar als ik erin ga, moeten wel al die Romeinen eruit. Want Romeinen en Rosalie, huu. Da’s geen goeie combi. Nee, wat zeg ik Italianen in het algemeen en Rosalie zijn geen goede combi.
Rosalie - 10-04-08 - 23:39

Rosalie, dat wil ik echt eens meemaken!
Cyriel (URL) - 11-04-08 - 07:55


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / TextileKleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Het recht van de sterkste

Tijmen (33), José (30) en Koosje Jans (1) bezien de wereld met hun eigen blik. En daar schrijven ze dan over. Nu ja, Koosje Jans natuurlijk niet, maar Tijmen en José wel. Hoe, dat is zelfs voor hen regelmatig een verrassing.

Logtantes

Zij zijn reeds gelauwerd en geprezen. In de literaire wereld houdt men al sinds de negentiende eeuw rekening met deze vooruitstrevende dames en nu zijn ze weer helemaal terug. Rosalie en Virginie, wij zijn vereerd dat wij in jullie zog mee mogen doen!

Nuit Blanche

Net geschoten

Smithc401 (Wildbeheer): Hey, you used to write am…
Smithd207 (Driedagenlief): I do agree with all the i…
Smithb654 (Driedagenlief): I’ve long suggested that …
Smithb216 (Driedagenlief): Tormoxin 500mg Cod Next D…
Smithk469 (Driedagenlief): I needed to thank you for…
Smithe687 (Driedagenlief): Fantastic website. A lot …
Pharmd24 (Driedagenlief): Hello! sildenafil generic…
Pharmf23 (Driedagenlief): Hello!sildenafil generic …
Smitha291 (Driedagenlief): Hello! Do you use Twitter…
Stijn Laureys (Alles voor de wet…): Beste Tijmen; via googl…

Zoek!